|   | 
  • Erciyes ziyaretçi rekoru kırdı


    Erciyes ziyaretçi rekoru kırdı
    Yaklaşık 6 aylık 2014-2015 kayak sezonunda 1 milyon 600 bin kişiyi misafir eden Erciyes, 4,5 ay süren 2015-2016 sezonunda 2 milyon kişiyi ağırladı

    Dünyanın en gözde kayak merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerleyen Erciyes Kayak Merkezi, 2015-2016 kayak sezonunda yaklaşık 2 milyon kişiyi misafir ederek ziyaretçi rekoru kırdı.

     

    Bu rakam, Erciyes Kayak Merkezi’nin tarihindeki en yüksek ziyaretçi rakamını oluşturmuş oldu.

     

    15 Nisan’da kayak sezonunu kapatan Erciyes’te, sezonun geçen yıla göre daha kısa sürmesine rağmen ziyaretçi sayısının artması dikkat çekti.

     

    2014-2015 sezonunun kasım ayında suni karlamayla açıldığı Erciyes’te, nisan karıyla mayısın ilk haftasına kadar uzatılmıştı. Yaklaşık 6 aylık kayak sezonunda Erciyes’i 1 milyon 600 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl ise suni karlama üniteleriyle yapay kar üretecek ortamın oluşmaması nedeniyle sezon ocak ayında ancak açılabilmişti.

     

    Kayak sezonu geçen yıla göre yaklaşık 1,5 ay daha kısa sürmesine rağmen Erciyes’e gelen ziyaretçi sayısı yüzde 25 artarak 2 milyon kişiye ulaştı.

     

    Özellikle sömestr tatilinde ve hafta sonlarında otellerin doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaşması, hafta içinde ise yüzde 60 doluluk oranlarıyla hizmet vermesi ziyaretçi rekoru kırılmasında büyük bir etkiye sahip oldu.

     

    Erciyes’in dünyanın en ucuz kayak merkezlerinden birisi olması, ulaşım imkanının kolay olması ve konaklama olanaklarının artırılmış olması ziyaretçiler tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında yer aldı.

     

    Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’in hem ziyaretçileri hem de işletmecileri memnun ettiğini söyledi. 

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.