|   | 
  • ERDEM:"2012 YILINDA ÇARŞININ YÜZDE 65'İ DOLU DURUMDAYDI"


    ERDEM:
    Hunat Çarşısı Esnafları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı, "2012 yılında çarşının yüzde 65'i dolu durumdaydı" dedi.

     Hunat Çarşısı Esnafları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Rekaib Erdem, "2012 yılında çarşının yüzde 65'i dolu durumdaydı. Bu doluluk 2013 yılına 1 gün kala yüzde 95'i buldu" dedi.

    Hunat Çarşısı Esnafları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Rekaib Erdem, "Hunat Çarşısında yaklaşık 300 esnafımız bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan temaslar doğrultusunda esnafımız kale içerisinden, Hunat'a taşındı. Hunat çarşısı gerçekten çekirdek hükmünde olan küçük esnafın bir araya gelerek oluşturduğu bir çarşı. Bizler Hunat çarşısı yöneticisi olarak 2012 yılında yaptığımız birtakım çalışmalar var.

    2012 yılında çarşının birtakım eksikleri vardı. Bunların tamamlanması, ticarete hazırlanması, çevre düzenlemesi gibi eksikler bizi tam olarak ticarete hazırlamadı. 2012 yılında çarşının yüzde 65'i dolu durumdaydı. Bu doluluk 2013 yılına 1 gün kala yüzde 95'i buldu. Bu doluluk oranı bizi umutlandırıyor. Yani günlük 3 bin kişi Hunat çarşısını geziyor. Birde Hunat mahallesi tarihi bir mahalle. Bu sebepten dolayı çarşımız 2012'yi sıkıntılarla geçirmiş olmasına rağmen 2013 yılından umutluyuz. 2013'de etkinliklerimiz olacak. Burada sosyal salonumuzu, oyun alanımız ve daha birçok alanı daha etkin kullanacağız. 2012'de 450 aileye sosyal yardım yaptık" diye konuştu.

    2012 yılında çok sayıda eğitim seminerleri verdiklerini belirten Erdem, "Bu seminerlerde en çok önem verdiğimiz esnaflık seminerleri. Esnafımızın müşteriye nasıl davranması lazım? Esnaf davranışı, diksiyon eğitimi gibi seminerler veriyoruz. İnşallah 2013 yılı hedeflerimizde burada oyun parklarımız daha da canlandıracağız. 2013'ün sonuna kadarda aileler çocuklarını oyun parkında 1 TL'ye eğlendirebilecek. 2013 hedefleri olarak çarşımızı tanıtıcı Salı ve Perşembe günleri yapacağımız ucuzluk pazarı şeklinde bir çalışma yapacağız. O günler esnafımızın elindeki fazla malları veya kampanyaya koyacağız malları Cuma günleri ürünleri yüzde 50 olarak indirimli olarak alabilecekler. Esnafımız bu tür kampanyalarla vatandaşlarımıza hizmet sunacak" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.