|   | 
  • Erdoğan: “Ben bunu ihanet olarak değerlendiririm”


    Erdoğan: “Ben bunu ihanet olarak değerlendiririm”
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir dönemde yatırımcının önünü kapatma anlayışına gidilmesini ihanet olarak değerlendireceğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Toplantı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu ve özel sektör bankalarının son günlerde oluşan durumu fırsata çevirmeleri durumunda devletin üzerine düşen görevi yapacağını söyledi. Finans sektörüne seslenen Erdoğan, “Zaten milletin parası ile çalışıyorsunuz. Milletin parası ile çalıştığınız böyle bir dönemde kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda geriye çağırma gibi bir anlayışın içine girerse kusura bakmasınlar ben bunu ihanet olarak değerlendiririm” dedi.
     
    15 Temmuz darbe girişimi gecesinde kalkışmacılar tarafından saldırıya uğrayan 6 kişinin şehit olduğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni ‘gazi mekan’ olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ve milletin oyları ile gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci yıl dönümü olduğunu da hatırlattı. Erdoğan, “10 Ağustos 2014 tarihinde yüzde 52’lik oy oranı şahsımı cumhurbaşkanlığı görevine layık gören milletime şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra tüm Türkiye’nin ve milletin cumhurbaşkanı olarak ülkemi en iyi şekilde yönetmenin ve temsil etmenin mücadelesini verdik. Anayasanın verdiği yetkileri, ülkemin ve milletimin çıkarları doğrultusunda sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmedim. Gerektiğinde Bakanlar Kurulu’nu topladım, gerektiğinde 7 Haziran sonrasında olduğu gibi seçimlerin yenilenmesi kararını aldım, seçim hükümeti kurdum. Ülkenin ihtiyacı olduğunu gördüm her alanda ve konuda düşüncelerimi ifade etmekten, tavrımı ortaya koymaktan geri durmadım. Hiçbir zaman ‘kim ne der’ diye düşünmedim. Sadece ülkemin ve aziz milletimin çıkarlarını gözettim. Doğru olduğunu düşündüğüm her konuda sonuna kadar mücadele ettim. Başbakanlığım döneminde 17-25 Aralık darbe girişimi karşısında gösterdiğim net duruşun önemi ancak 15 Temmuz silahlı darbeye özellikle teşebbüs edenlerle geldiğimiz noktada anlaşıldı. O ana kadar birçok eş, dost, ahbap bile bizleri anlamamıştı. Ne zaman ki bu olay gerçekleşti, 15 Temmuz’da bu olay ortaya çıktı, şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı” dedi.
     
    İhracatçıları yol arkadaşı olarak gördüğünün altını çizen Erdoğan, “Yaşadığımız her ciddi sorunu iş adamları ile özellikle de yol arkadaşım olarak gördüğüm ihracatçılarımızla paylaştık. TİM’in geçmişine baktığımız zaman herhalde gelen cumhurbaşkanları, başbakanlar kendileri ile ne kadar sıklıkla bir araya geliyordu bilemem. Fakat hiçbir talebi geri çevirmeden ben TİM ile TOBB ile bütünüyle talepler geldiği zaman mümkün olduğunca geri çevirmeden kendileri ile bir arada olmaya özen gösterdim. Bu ülkeyi biz beraber ayağa kaldıracaktık, buna inanıyorduk. İş dünyası güçlü olmazsa ülkemizin de diri olması mümkün değildi” diye konuştu.
     
     
    “Ben bunu ihanet olarak değerlendiririm”
    Tek gündemin terör örgütleri ile mücadele olmadığını belirten ve ihracatta ve turizmde yaşanan daralmanın telafisi başta olmak üzere ekonominin geliştirilmesi konusunda kesintisiz bir çalışma yaptıklarını kaydeden Erdoğan, “İhracatımızın olumlu yöndeki seyri 15 Temmuz darbe girişiminde dahi kesintiye ciddi manada uğramadan sürmüştür. Örneğin 11-17 Temmuz arasında 2.1 milyar dolar olan ihracatımızın 18-24 Temmuz haftası 2.4 milyar dolara çıkmış olması çok önemlidir. Bu rakam bir sonraki hafta 2.7 milyar dolara ulaştı. 2016 yılının ilk 7 aylık ihracatı 80.5 milyar dolara ulaştı. Rakamlar 2015 yılı performansının altına düşülmeyeceğini gösteriyor. Ekonomi ile ilgili bakanlarımızın sizlerle bu dönemdeki ilişkisi, dayanışması önem arz ediyor. Artık geriye gidiş dönemi kapanmış, ilerleme ve atılım dönemi başlamıştır. Bizde bu süreç içinde atacağımız bazı adımları paylaşacağız. Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgiler edindim. Kamu bankaları, özel sektör bankaları bunu fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa bizde devlet olarak üzerimize ne düşerse gereğini yaparız, onlarda ondan sonra kapımızı kolay kolay çalamazlar ve açamazlar. Zaten milletin parası ile çalışıyorsunuz. Milletin parası ile çalıştığınız böyle bir dönemde kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda geriye çağırma gibi bir anlayışın içine girerse kusura bakmasınlar ben bunu ihanet olarak değerlendiririm. Buna sıcak bakamam. Çok kısa zamanda Sayın Başbakan ile bunu konuşacağım, tüm finans sektörünü davet edip bu konuları değerlendirmeyi önemli buluyorum. İnşallah bir yandan yeni pazarlara sahip çıkarak, diğer yandan kaybettiğimiz pazarları yeniden kazanarak 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.