|   | 
  • Ersoy: Tarafımızda tavrımızda net


    Ersoy: Tarafımızda tavrımızda net
    MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, telefonla bağlandığı bir televizyon programında, "Biz Kayseri Teşkilatı olarak tarafımızı net olarak belli ettik" dedi.

    MHP İl Başkanı Baki Ersoy, "Sayın Genel Başkanımızın yanında olduğumuzu ifade ettik. Türkiye ilk olarak da bunu biz yaptık" diye konuştu.

     

    "Biz bu duruşumuzu sergilerken kendi il delegelerimizle, ilçe başkanlarımızla, kadın kolları il başkanlığımızla istişare ederek yaptık" diyen Baki Ersoy, 

     

    "Şuanda sergilediğimiz tavrın sonuna kadar arkasındayız. Bizim il delegelerimizin hepsi bizim koymuş olduğumuz tavrı net olarak biliyorlar. Kayseri İl teşkilatının kurucu üyesi Selahattin bey varmış. Selahattin bey bizim kurultayda üst kurul yazdığımız bir delege değildir. Delege olduğu için orada imzasını vermiş bizim kendi kontrolümüzde olan yada bizim kendi teşkilat bünyesinde üst kurul olarak yazdığımız bir şahıs değildir" ifadesinde bulundu.

     

    Ersoy, "Demokratik hakkını kullanıp gidip oy vermiş. Onun dışında bizim 26 üst kurul delegemiz milletvekilimizle birlikte 27 üst kurul delegemiz var. Kayseri bir tavır koyduysa bunun arkasında durur. Ben belirli şeyleri şahsım adına değil, Kayseri İl Teşkilatı adına söylüyorum. Kayseri il Teşkilatı 2012’de belli başlı yerel başkan adayıyım diye ortaya çıkan isimleri Kayseri’ye sokmadı.2009’da bu tavrı Süleyman Korkmaz, 2012’de Mete Eke, 2015’de bu tavrı ben koydum. Kayseri derin teşkilatçılığıyla bilinir. Bunun anlamı Kayseri’de İl Teşkilatı bir karar alıyorsa teşkilat mensupları lider, doktrin ve teşkilat ölçüsünde hareket eder. Yani bizim ölçülerimiz belli biz tavrımızı koyduk" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

     

    "Akil isimlerden orada o masaya oturan genel başkanımıza laf söyleyen, liderimize laf söyleyen, Milliyetçi Hareket Partisine lider aramaya kalkan belli başlı şahıslarla alakalı net tespitlerimiz vardır. Bunlar 1 Kasım seçimlerinden önce sağı solu arayıp Milliyetçi Hareket Partisine oy vermeyeceksiniz, vermeyin diye telkinlerde bulunacaklar, aynı masada oturup lideri eleştirecekler, Milliyetçi Hareket Partisine lider bulmaya kalkacaklar. Hiçbir ülkücü bunu kabul etmez.

     

    Orada birebir örnek vereceğimiz bu tarz insan var. Ama bunun yeri zamanı şuan değil. Örneğin Yozgat’tan beş, altı tane imza var. Yozgat Sorgun ilçe Başkanlığından istifa etmiş olan geçmişteki ilçe başkanlığımız üst kurul delegemizdir. Onunla konuşup bizim tavrımız belli dedim. Bizim teşkilatımız ölçüsünde yakışan neyse onu yap dedim. Bana sen bizim Türkiye’deki gururumuzsun, benim bir imzam ve oyum sana feda olsun dedi. O akil insanlar son zamanlarda moda ve bizim tasvip etmediğimiz insanlar bunlar. Bu insanlar hakkında örnek veriyorum bu insanlardan birisi Tomarzalı, biri Bünyanlı, birisi Pınarbaşılı. Siz kendinizi ülkü devi olarak ilan edeceksiniz, akabinde kendi ilçenizden delegenizin imzasını alamayacaksınız. O insanlar eğer bu harekette bir yer, yurt edinmiş insanlarsa, kendileri öyle söylüyor. Genel başkan değiştirmeye kalkıyorsunuz, gidin önce bir ilçenizin ilçe başkanından başlayın, bir tane imza alın benim iddiam budur.

     

    Biz teşkilat ölçülerinde büyüdük. Teşkilat ne gerektiriyorsa o yapılır. Bu bir süreçtir. 1 Kasım seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin hem Kayseri’de hem de Türkiye genelinde aldığı sonuçlara üzülmememiz mümkün değildir. Çünkü bu işin merkezinde insanlar olarak gecemizi gündüzümüze katarak, ailemizin zamanından alarak, işlerimizden zaman ayırarak, fedakarlık ederek çalışıyoruz. Elbette biz de çok başarılı olmak isteriz. Ancak ben imza toplayarak, ülkücüyü ülkücüye kırdırarak, kardeşi kardeşe düşman ederek yapılmasına karşıyım. MHP’nin kongre tarihi belli. İlleri, ilçeleri gezersin, ekiplerini kurarsın ama genel başkan adayları etrafındaki insanlara bakıldığında, bu yapıya bakıldığında amaç Milliyetçi Hareket Partisini bölmektir. Kayseri olarak biz bu oyuna alet olmayacağız. Kayseri İl Teşkilatı olarak bizim bu olaya bakış açımız budur. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. O toplantıda bizim davamıza hizmeti geçmiş olan değerli insanları ayrı tutuyorum. Samimi ülküdaşlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına saygı duyuyorum ancak farklı bir yapı içerisinde olan, MHP için çalışmayan ondan sonra da MHP’ye lider belirlemeye çalışan bu insanları biz de hepsini tek tek deşifre eder, konuşur, söyler ve delege bazında üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Bunu net olarak söylüyorum Kayseri Türkiye’nin şuandaki en sağlam illerinden bir tanesidir.

     

    Kayseri delegesi nerede ne yapacağını bilir. Kayseri’deki teşkilatçılık yapısı çok derindir. Üst kurul delegelerine çeşitli teklifler var. Onların notlarını alıyoruz. İlçe başkanımızı arayıp arabanızı değiştirelim diyorlar. Bunların hepsini zamanı gelince belgeli olarak açıklayacağım. Aranan ilçe başkanımızı çıkarıp ‘seni kimler’ aradı diyeceğim. MHP’ye oy vermeyin diye 1 Kasımdan önce eski bir il başkanımız arıyor akil insanlar denen insanlarla aynı masayı paylaşıyor, genel başkan değiştirmeye kalkıyor onu da açıklayacağız. Ülkücü ülkücünün kardeşidir. Ülküdaşlık kutsalımızdan doğan kardeşliklerimiz mevcuttur. Bunları koruyup birbirimize saygılı ve ölçülü bir şekilde davranalım, tüm ülkücülere çağrım budur."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.