|   | 
  • ERÜ'DEN 'UZMAN' AÇIKLAMASI


    ERÜ'DEN 'UZMAN' AÇIKLAMASI
    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, ''Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma görevlilerinin özel hastanelerde uzman sıfatıyla nöbet tutmaları yasaktır. Bu konuda fakültemizin izin vermesi veya göz yumması kesinlikle söz konusu değildir'' dedi.

     Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, ''Kayseri?de yayınlanan yerel bir gazetede yer alan, 'Kim bu Uzmanlar?' başlıklı haber Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından değerlendirilmiş ve kamuoyuna aşağıda yer alan bilgilerin aktarılması gereği duyurulmuştur'' denildi.
    Açıklamada, şunlar kaydedildi:
    ''Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, konu ile ilgili olarak şu bilgileri aktarmıştır: 'Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma görevlilerinin özel hastanelerde uzman sıfatıyla nöbet tutmaları yasaktır. Bu konuda fakültemizin izin vermesi veya göz yumması kesinlikle söz konusu değildir. Gazetede yer alan bu iddialar daha önce de tarafımıza iletilmiş ve bu konuya ilişkin olarak tüm Anabilim Dallarımıza ve Sağlık Müdürlüğü?ne konu yazı ile bildirilmiştir. Ancak gerek anabilim dalları ile, gerekse Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde gerekli araştırmanın yapıldığı, fakat bu tür durumun varlığına rastlanmadığı tarafımıza iletilmiştir. Haberde bahsi geçen olayla ilgili tarafımıza herhangi bilgi, duyum veya tutanak gönderilmemiştir. Ancak haberde bahsi geçtiği gibi bu tür bir durum oluşursa, gerekli soruşturma derhal başlatılacaktır. Ayrıca şunu da belirtmemiz gerekir ki, kurumumuzun özel hastaneleri denetleme gibi bir yetkisi de yoktur.
    Konunun hassasiyetine ilişkin bu bilgilendirmenin kamuoyuna yapılması uygun olacaktır.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.