|   | 
  • Erü yeterlilk sertifikasını aldı


    Erü yeterlilk sertifikasını aldı
    Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu tarafından Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'na 'Kurum uzmanlık eğitimi yeterlilik belgesi' verildi.

     


    ERÜ Tıp Fakültesi Yılmaz-Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi?nde düzenlenen sertifika törenine, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve davetliler katıldı.

    Törende konuşan Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, ?Bugün çok hoş bir gerekçe ile buradayız. Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu yönetim kurulu olarak aranızda bu hoş nedenden bulunmaktan dolayı bizde çok mutlu ve heyecanlıyız. Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu, ülkemizdeki kardiyoloji eğitiminin standartlarını belirlemek ve bu standartları daha ileri seviyelere yükseltmek amacıyla herhangi bir kar amacı gütmeyen özel bir kuruluş olarak 2002 yılında kuruldu. İlk başkanımızın döneminde öncelikle kardiyolog arkadaşlarımızın bireysel yeterliliklerini saptamak ve onlara bireysel yeterlilik belgelerini vermek amacıyla işleri yoğunlaştırdık. İkinci dönemde ise kurumsal akreditasyonlar başladı. Gerek bireysel gerekse kurumsal akreditasyonlar hep gönüllük esasına göre başlamış ve buralara kadar gelmiş durumdadır? ifadelerini kullandı.

    ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven ise, ?Gerek tıp eğitiminin akreditasyonu gerekse uzmanlık eğitimlerinin akreditasyonları devlet kurumları tarafından doğrudan yapılacak işler değil. Gönüllü örgütler tarafından yapılır. Bu örgütleri resmi kurumlar akredite ederler. Bu çerçevede hepinizin bildiği gibi tıp eğitiminin akreditasyonu konusunda da çalışmalar vardı. Bir sürü tıp fakültesi akredite edildi ve bizim fakültemizde bunlardan birisidir. Bunun dışında da uzmanlık eğitiminde birimleri akreditasyonu şuanda yaşadığımız gibi birkaç uzmanlık alanında da Türkiye?de uygulanmaktadır. Bu anlamda da birkaç tane bölümümüz daha önce akreditasyon almıştı. Kardiyoloji de bunlardan biri oldu? diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yeterlilik belgesini ERÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan?a verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.