|   | 
  • ERZİNCAN'DA 11 HAFIZ İCAZET ALDI


    ERZİNCAN'DA 11 HAFIZ İCAZET ALDI
    Erzincan'da 11 öğrenci, hafızlığını tamamlayarak taç giydi.

     Erzincan'da 11 öğrenci, hafızlığını tamamlayarak taç giydi. Karaağaç Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Terzibaba Camiinde icazet töreni düzenlendi.

    Program Hafız Yunus Kılıç'ın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran tilavetinin akabinde Erzincan Müftülüğü Güldeste İlahi grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

    Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen, hafızlığın Allah katındaki değerinden bahsederek, halkın hafızlığa daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi. İşleyen, Allah Resulünün (sav) hayatından kesitler sunarak; "Kısa sürede hafızlık yapabilecek zeki çocuklarınızı hafızlık yapmaları hususunda teşvik edin." dedi.

    İki seneden beri Efendimizin (sav) yeryüzünü şereflendirdiği günde Kur'an hıfzını tamamlamış evlatları vatandaşlarla bir araya getirmeye çalıştıklarını belirten İşleyen, "Yeni açacağımız Kur'an kursunda boş sıralar evlatlarınızı, Kur'an okutacak yavrularınızı bekliyor. Allah'ın Resulu (sav) veladetini kutlarken onun bize bırakmış olduğu en büyük emanet olan, O'nun bize bırakmış olduğu en büyük miras olan Kur'an'ın kıymetini bilme, idrak etme durumunda olduğumuzu bir kez daha beraber mütalaa etmek durumundayız." açıklamasında bulundu.

    Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Fırat'ın gerçekleştirdiği Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından, 11 hafıza icazetlerinin yanında çeyrek altın ve gömlek hediye edildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.