|   | 
  • Eski Tümgeneral’in yargılandığı FETÖ davası ertelendi


    Eski Tümgeneral’in yargılandığı FETÖ davası ertelendi
    Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra tutuklanan ve sözde Yurtta Sulh Konseyi’nin sıkı yönetim komutanları listesinde ‘sıkı yönetim komutanı, vali ve belediye başkanı’ olarak ismi geçen eski Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın’ın yargılandığı dava yine ertelendi.

    1 Ağustos 2017’de Kayseri’de yargılanmasına başlanan dava dosyası Eylül 2017’de Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayla birleştirilmesi için Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yetkisizlik kararıyla Ankara’ya gönderilmişti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nce İsmail Yalçın’ın yargılanmasına Kayseri’de devam edilmesi kararıyla dosya tekrar yerel mahkemeye geri gönderildi. 


    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu yargılanan sanık İsmail Yalçın ve avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 

    RAPOR BEKLENİYOR 


    18 Temmuz 2016’da tutuklanan 37 yıllık TSK personeli İsmail Yalçın, 27 Nisan’da mahkemede son savunmasını yapmıştı. Mahkeme, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan bilirkişi raporu verilmesi için ertelemişti. 
    Mahkeme heyeti verdiği ara kararda sanığın 14-17 Temmuz 2016 tarihleri arası kullandığı resmi cep telefonun kayıtlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ndan istenen raporun beklenilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.