|   | 
  • Ev Hanımları Bilgisayar Öğreniyor


    Ev Hanımları Bilgisayar Öğreniyor
    Cumhurbaşkanlığı destekli ??Kütüphan-e Türkiye Projesi?? kapsamında 26 il ve 78 ilçede vatandaşlara yönelik bilgisayar eğitimi veriliyor.

    Kayseri?nin Yeşilhisar İlçesi'nde yaşayan ev hanımları teknolojiyi yakından takip etmek için bilgisayar kurslarına gidiyor. Kurslar  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilçe kütüphanesinde veriliyor. Proje kapsamında  temel bilgisayar konularından Word,Excel,Powerpoint programları gibi konular görsel olarak anlatılıyor. Ayrıca e-posta,e-devlet kullanımı, web sayfası oluşturma gibi konuların da anlatılması planlanıyor.Kurslar herkesin bilgisayar kullanabilmesini sağlamak amacıyla veriliyor.Kurslara hanımların ilgisi oldukça yoğun. Kurslara kimisi  işlerinde daha başarılı olabilmek kimiside derslerine daha kolay çalışmak için geliyor. Hafta sonları pilot il ve ilçelerin kütüphanelerinde  14.00-17.00 saatleri arasında verilen eğitimin tüm Türkiye?de de yaygınlaştırılması planlanıyor.

     

    Kütüphane sorumlusu Abdulkadir Koç  kursların Cumhurbaşkanlığı destekli ??Kütüphan-e Türkiye Projesi?? kapsamında  26 il ve 78 ilçede uygulandığını söyledi.

    ??Cumhurbaşkanlığımız destekli Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, Teknokent Teknoloji Merkezi,Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğünün ortaklaşa hazırlamış olduğu ??Kütüphane E-Türkiye Projesi?? kapsamında 26 il,78 ilçe pilot proje içerisine dahil edilmiştir. Kayseri Bölgesi olarak 75.Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü,Pınarbaşı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü,Yeşilhisar İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğu olarak proje içerisinde yer almaktayız.??

     

    Abdulkadir Koç  amaçlarının,teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmek için  halkın tüm kesimine bilgisayarı çğretmek olduğunu söyledi.

     

     ??Projemizin ana temel kapsamı bilgisayar bilen bilmeyen ev hanımlarımıza teknolojik gelişmeler üzerine bilgisayarı öğretmektir.Bilgisayar öğretiminin dışında cv hazırlama,e-devlet kullanımı,e-posta oluşumu,prezi hazırlama,web sayfası oluşturma gibi dersler ve eğitimlerle son teknolojiyi takip etmek olduğunu söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.