|   | 
  • Faiz Düştü, Dolar Rekor Kırdı!


    Faiz Düştü, Dolar Rekor Kırdı!
    Merkez Bankası 2021 Eylül ayı faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19'dan yüzde 18'e indirilmesine karar verildi. Faizin düşmesi ile birlikte dolar gün içerisinde rekor kırdı. Ekonomist Ömer Uzunoğlu, 1 puanlık düşüşün zamanının yanlış olduğunu ifade etti.

    Ekonomist Ömer Uzunoğlu, "ABD Merkez Bankası (Fed) bekleneli yaptı, 0-0,25 aralığında faizleri sabit bıraktı.  Önümüzdeki ay toplantısı yok, Kasım ayında toplantısı var. Büyük ihtimalle Aralık ayından itibaren çok belli sınırlı oranda faiz artırımı düşürecektir. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hepimizi ters köşeye yatırdı. Fakat oraya konulan eylem gerek ticari hayat boyutunu, gerekse sosyal hayat boyutunda bütün insanları sıkıntıya sokacak boyutlarda.  Dolardaki artış, düşürülen faizle birlikte yalnızca dolar yatırımı olanları değil bütün herkesi etkileyecek, özellikle ham maddede bir artış yaşanacak. Tüketici elde edeceği ürünlerin tamamını içinde bulunduğumuz zamandan çok daha fazla değerlerle alacaktır.  Ben içinde bulunduğumuz andan itibaren hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kanaatini taşıyorum. 1 puanlık bu düşüş kesinlikle yanlış bir zamanda ortaya konulduğuna inanıyorum.  Son 1 haftadır içimizde bulunana tedirginlik merkez bankasının açıklamasıyla birlikte daha da arttı.  Beklentileri aşan bir yıl sonu dolar kuruyla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum” diyerek beklentisinin fiyatların geri gelmesini beklemediğini ifade etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.