|   | 
  • FARUK YAMAN?IN, 5 BİN PLAKLIK DEV KOLEKSİYONU


    FARUK YAMAN?IN, 5 BİN PLAKLIK DEV KOLEKSİYONU
    Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman, elinde bulunan kitap, fotoğraf gibi koleksiyonlarından ayrı olarak, 5 bin plaklık bir koleksiyonunun olduğunu söyledi.

     Kitap, fotoğraf gibi koleksiyonları ile bilinen Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman, yaklaşık 5 bin adet plağının olduğunu söyledi. Yaman, ?Ben Kayseri koleksiyoncusu olarak bilinmekteyim. Kayseri ile ilgili her türlü bilgi, belge, kitap, broşür, harita ve materyal eşyaları topluyorum. 40 bine yakın kitap kütüphanemde mevcut ve bunun 5 bine yakını Kayseri kitapları oluyor. Ayrıca 5 bin civarı plağım var. Bunların arasından Kayseri türkülerini seçip bir araya getirdim. Bu plaklarımın arasında 52 tane taş plak var. Bildiğiniz üzere taş plaklar, 1912 ile 1945?li yıllara kadar kullanılan plaktır. Ben bunların çok derin Kayseri hazinesi olduğunu düşünüyorum? diye konuştu.
    Şimdiye kadar hiç duyulmamış Kayseri türkülerinin plak haline getirildiğini kaydeden Yaman, ?Ben bu plakları bir sergide açacağım. Plak koleksiyonu bende hobi olarak gelişti. Bu 5 bin plağımın yaklaşık 600 tanesi babamdan kalma plaklar. Bu taş plakaları biriktirmem 1990?lı yıllarda başladı. Kayseri ile ilgili ne kadar plak varsa satın alıyorum. Kayseri?ye ait çok güzel türküler var. Bunların hepsinin değerlendirilerek kitap haline gelmesini çok arzu ediyorum. İnşallah bunları gerçekleştiririm? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.