|   | 
  • Fenerbahçe Yolcuları


    Fenerbahçe Yolcuları
    Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan futbolcular kervanına Deniz Türüç de katıldı.

     Mehmet Topuz, Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım’dan sonra Deniz Türüç de sarı-lacivertli formayı giyecek. 
    2009-10 yaz transfer döneminde Mehmet Topuz ile başlayan, ardından Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım ile devam eden halkaya son olarak Deniz Türüç eklendi. Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan başarılı orta saha oyuncusu, akıllara daha önce Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan futbolcuları getirdi.
    Sansasyonel Transfer: Mehmet Topuz
    Kayserispor’da ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken ve büyük takımların radarına giren Mehmet Topuz uzun yıllar konuşulacak bir transfere imza atmıştı. Kendisi Beşiktaş ile anlaşan ve giydiği Beşiktaş forması ile de sosyal medyada poz veren Mehmet Topuz, kulüplerin anlaşamaması üzerine Fenerbahçe’nin yolunu tutmak zorunda kalmıştı. Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Mehmet Topuz’u özel uçakla Kayseri’den İstanbul’a getirtip imza attırmış ve Kayserispor’a 9 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.   
    Burada formayı kapan ve ilk yıllarda takımın değişmezi olan Mehmet Topuz sonraki yıllarda gözden düştü ve kadroya dahi giremez oldu. Sarı-lacivertli takımda 7 yıl forma giyen Mehmet Topuz, transfer olduğu 2009-10 sezonunda tüm maçlarda, sonraki sezon da ise 24 maçta oynama başarısı gösterdi. Ardından düşüşe geçen Mehmet Topuz, ara ara sonradan oyuna girse de giderek kayboldu ve formaya hasret kaldı. Başka kulüplerden gelen transfer tekliflerini de değerlendirmeyen Mehmet Topuz, sözleşmesinin sona erdiği tarih olan 2016’da sessiz sedasız futbolu bıraktığını açıkladı. Kayserispor’daki şaşaalı günlerine hiçbir zaman yaklaşamayan Mehmet Topuz, sarı-lacivertli takımda kaybolup giden yıldız adayları arasına adını yazdırmış oldu. 
    Sarı-lacivertli takımda 7 yılda 216 maça çıkıp sadece 13 gol atabilen Mehmet Topuz, bu sürede takımıyla birlikte 2 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa mutluluğu yaşadı.
    OYNAMADAN PARA KAZANDI: SERDAR KESİMAL 
    Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye transfer olup hayal kırıklığı yaşatan bir başka futbolcu da Serdar Kesimal oldu. Kayserispor’un gurbetçi stoperi, yumuşak bilekleri, geriden oyun kurması ve hava toplarındaki hakimiyeti ile kısa sürede öne çıktı. Kayserispor forması ile 2 sezon oldukça başarılı maçlar çıkartan gurbetçi oyuncu milli takıma kadar yükseldi. 
    Sarı-kırmızılı takımdaki başarısının ardından Fenerbahçe’ye transfer olan Serdar Kesimal, burada ise tam bir hayal kırıklığı yaşattı. 2011-2012 sezonunda 4 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen ve sarı-lacivertli takımda 5 sezon kalan Serdar Kesimal sadece 38 maça çıkabildi. Bu maçlarda ancak 3.172 dakika süre alabilen savunmacı, golle tanışma şansı bulamadı. 
    Zaman zaman kadro dışı kalan ve U21 takımına gönderilen Serdar Kesimal, ‘kendine kulüp bul’ çağrılarına da kulak asmadı ve sözleşmesinden doğan hakları sonuna kadar kullanarak oynamadığı halde parasını almayı tercih etti. 
    Fenerbahçe’den sonra Akhisarspor’a 2 yıllı imza atan Serdar Kesimal, burada da bekleneni veremeyince daha ilk sezonun ortalarında karşılıklı anlaşılarak sözleşmesini feshetti ve adeta futbol hayatına nokta koydu. 
    KAPTANLIĞA KADAR YÜKSELDİ: HASAN ALİ KALDIRIM
    Kayserispor’un gurbetten getirip parlattığı ve ardından Fenerbahçe’ye sattığı bir başka futbolcu da solbek Hasan Ali Kaldırım oldu. 
    2009-10 sezonun devre arasında Almanya’nın Manz takımından Kayserispor’a gelen ve 2,5 sezon boyunca çok başarılı maçlar çıkartan Hasan Ali Kaldırım da bu performansının karşılığında Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. 
    2012-13 sezonunda 3 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen ve 5 yıllık sözleşmeye imza atan Hasan Ali Kaldırım, istikrarlı futbolunu burada da sürdürdü. 5 yılın ardından 3 yıllık yeni sözleşmeye imza atan ve 31 Mayıs 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan Hasan Ali Kaldırım burada toplam 127 lig maçına çıktı ve kaptanlığa kadar yükseldi. Milli takımın da değişmezleri arasına giren başarılı solbek toplam 32 kez A Milli takım forması giydi. 
    Mehmet Topuz, Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım’dan sonra Fenerbahçe’ye transfer olan son Kayserisporlu futbolcu olan Deniz Türüç, bakalım sarı-lacivertli forma altında nasıl bir performans sergileyecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.