|   | 
  • Fetö 'den Aranan Eski Astsubaya 7.5 Yıl Hapis


    Fetö 'den  Aranan Eski Astsubaya 7.5  Yıl  Hapis
    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün imamı ile ankesörlü telefonlarla ardışık şekilde görüştükleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan ihraç bir astsubaya 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

    Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık A.B. ile avukatı hazır bulundu. 
    Duruşma savcısı verdiği mütalaasında sanığın TSK askeri mahrem yapılanmasında astsubay olduğu, 19 Nisan 2013’te 35 saniye mahrem imamı ile umuma açık bir yerde kontörlü ve ankesörlü telefonlardan aranarak örgütsel görüşme yaptığı, toplantılara katılmak için talimatlar doğrultusunda hareket ettiği iddiaları ile ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. 
    Sanık A.B., üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi. Sanık A.B., “6 yıl astsubaylık görevi yaptım. 6 yıl depo astsubayı oldum. FETÖ’cü olsam etkin bir görev verilir ya da birimde çalıştırılırdım” diye konuştu. 
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanığa ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile adli kontrol kararlarının devamına hükmetti. 
    Ayrıca aynı mahkemede farklı dosyalarda tek tek yargılanan sanıklardan tutuklu sanık, üniversite öğrencisi İ.D.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık M.G.’ye ‘örgüte yardım etme’ suçundan 2 yıl 1 ay ve emekli öğretmen Y.B.’ya ise beraat kararı verildi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.