|   | 
  • FETÖ'den yargılanan 3 polise hapis cezası


    FETÖ'den yargılanan 3 polise hapis cezası
    Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan ve FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alan ‘EA’ ve ‘SAY’ kodu ile derecelendirilmiş üç eski polise ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde farklı dosyalarda yargılanan tutuksuz sanık D.A. ve F.A. ile Y.E. ve avukatları hazır bulundu.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullandığını tespit etti. Bu tespit kapsamında eski polisler F.A. ile Y.E. ‘EA’ kodu , D.A. da ise ‘SAY’ kodu ile kodlandıkları tespit edildi. 

    Her şeyi ile örgüte teslim olan ancak herhangi vasfı olmayan anlamına gelen ‘SAY’ kodunda ismi geçen tutuksuz sanık D.A. mahkemede ”Benim örgüt ile hiçbir alakam yok” dedi. FETÖ’ye üye olan ancak belli başlı konularda eksiği olan kişiler anlamına gelen ‘EA’ kodunda ismi geçen emekli polis F.A. ile eski polis Y.E. de üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek “Bu listeyi yapanlardan şikayetçiyiz, kim böyle bir listeye adımızı yazdı bilmiyoruz” dediler. 

    Mahkeme heyeti ayrı ayrı dosyalarda yargılanan sanıklar D.A., Y.E. ve F.A.’ya ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 
    FETÖ sanıklarına hapis cezaları 

    Öte yandan aynı mahkemede tek tek dosyalarda yargılanan eski öğretmen tutuklu sanık A.E., silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 10 yıl hapis cezası ile tutukluluk halinin devamı, tutuksuz sanık E.A. yine aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası, tutuksuz sanık M.Z. ise ‘örgüte yardım etme’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırıldılar. Ayrıca tutuksuz sanıklar H.A. ile Ü.B. de yargılandıkları mahkemece beraat ettiler. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.