|   | 
  • FETÖ'den yargılanan 9 sanığa hapis cezası, 3 kişi beraat


    FETÖ'den yargılanan 9 sanığa hapis cezası, 3 kişi beraat
    Kayseri’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bağ evlerinde gizlice sohbet ve himmet toplantıları düzenlemeye devam ettikleri, özellikle cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının ailelerine maddi destekte bulunmak adına yardım topladıkları iddiasıyla yargılanan 3’ü tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada 9 sanığa 3 yıl ila 8 yıl 9 ay arasında hapis cezaları verildi.

    2 Mart 2017’de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün il yapılanmasında görev alan bazı kişilerin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bağ evlerinde gizlice sohbet ve himmet toplantıları düzenlemeye devam ettikleri, özellikle cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının ailelerine maddi destekte bulunmak adına yardım topladıklarını tespit etti. Bu kapsamda düzenlenen operasyonda, "oturma imamları" oldukları iddia edilen H. Y. ve M.B. ile kentte esnaf olan M.A, A.A, H.A.D., M. A, M.A., S.A., F.G., İ.Ş., İ.Y. ve A.K., bağ evinde toplantı halindeyken yakalandı. 

    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar H.Y., İ.Ş. ve M.B. ile tutuksuz sanıklar S.A., M.A., A.A., M.A., H.A.D., A.K., İ.Y. ve F.G. ile avukatları hazır bulundu. 

    Yaklaşık 2.5 saat süren davada sanıklar ile avukatları Savcı’nın mütalaasına ilişkin savunma yaptı. Savunma yapan sanıklar, FETÖ toplantısı olmadığını aksine Kayseri oturması olduğunu iddia ettiler. Sanıklardan H.Y. sohbet imamı olmadığını, by lock adlı programı da kullanmadığını ifade etti. 

    Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık H.Y.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına, tutuklu sanık M.B.’ye aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile tahliyesine, tutuklu sanık İ.Ş.’ye de yine aynı suçtan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile tahliyesine karar verdi. Tutuksuz sanıklardan S.A., A.K., İ.Y. ve F.G.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, itirafçı olan tutuksuz sanıklar M.A.’ya etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 4 ay 15 gün, M.A.’ya da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar A.A., H.A.D. ve M.A. ise üzerlerine atılı suçtan beraat ettiler. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.