|   | 
  • FETÖ'nün fişlediği komiser yardımcısına 7.5 yıl hapis


    FETÖ'nün  fişlediği  komiser yardımcısına 7.5 yıl hapis

    Kayseri'de, FETÖ'nün emniyetteki mahrem sorumluları kapsamında yapılan çalışmada örgüt tarafından 'A5' kodu ile fişlenen eski komiser yardımcısına mahkemece 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 
    Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık M.Ö. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılırken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 
    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullandığını tespit etti. Bu tespit kapsamında eski polis memuru E.B.'nin A5 kodu ile fişlendiği tespit edildi. 
    Emniyet amirleri için kullanılan, örgüte olan bağlılık seviyelerini belirten A5 kodunda ismi geçen ve görevden ihraç edilen komiser yardımcısı E.B. "Ben asla suçlamaları kabul etmiyorum. Görevim boyunca hep angarya işlerde görev aldım. 2006 yılında bir tanığın sohbet verdiğim iddiası yalandır. Herkes gibi dini bilgim var ama dini sohbet vermek gibi bir yapım yok. A5 kodu ile kodlama hukuksuzdur, bilgim dışında üçüncü şahıslar tarafından ismim yazılmış, suçsuzum. Bugün 14 Şubat, sevdiklerimin yanında olmak istiyorum. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. 
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık E.B.'ye 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, istinaf ve Yargıtay sürecinin uzun olması nedeniyle infaz kararının kesinleşinceye kadar sanığın tahliyesine karar verdi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.