|   | 
  • Fevzi Konaç'tan flaş 'istismar' çıkışı


    Fevzi Konaç'tan flaş 'istismar' çıkışı
    Son günlerde ülkenin farklı şehirlerinde ortaya çıkan çocuklara yönelik istismar ve tecavüz haberlerine bir yenisi daha eklendi. Çorum’un Büyükdüvenci Beldesi’nde 13 yaşındaki bir kıza babası, ağabeyi ve amcası tecavüz etti. Günden güne artan istismar vakaalarıyla ilgili Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç bir açıklama yaptı.

    Yaşanan istismar olaylarının bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Fevzi Konaç şöyle konuştu:
     
    “İstismar ve kadına şiddet vakaları bir insanlık sorunudur. İnsanı yeniden ahlak, maneviyat,sevgi ve merhamet olarak inşa etmediğimiz takdirde, şiddetin önüne geçme şansımız asla ve asla yok. Mevzuattaki kanunlar belki de dünyanın en ağır cezalarını içeren kanunlar. Çok güzel kanun koyuyorsunuz, çok güzel adalet sarayları yapıyorsunuz, Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna bir tuşla yargılama için ulaşabiliyorsunuz ama suçu engellemekte her gün daha aciz kaldığınızı hissettiğiniz zaman diliminde yaşıyorsunuz.
     
    Eğitimin başında insanın iyi tanımlanması gerekiyor. Sınırlarla ilgili ahlaki ve manevi değerleri önemle yerleştirmek gerekiyor. Daha sonra olabilecek herhangi bir sıkıntıda ‘elimizden gelen her şeyi yaptık, eğitimi verdik, manevi olarak da insan sevgisini yerleştirdik, gerekli cezaları da belirledik’ dedikten sonra bir yola çıkabilirsiniz. Ne pozitif hukuk ne de tek başına maneviyat bu suçları engellemek için etken olabilir. Bir ahlaki ‘Kurtuluş Savaşı’na bu ülkenin ihtiyacı var. Benim okurken kanım dondu bu haberleri. Elinizi başınızın arasına alıp nereye gidiyoruz? sorusunu cevap aramamız lazım.
     
    Pedofili konuştuk diye şehir bize tepki verdi ama bu gerçekle ve zaafla toplumun yüzleşmesi lazım. Bu yüzden bir bedel ödüyoruz. Tedavisi neyle mümkünse başlamamız lazım. Biz sadece avukatlık yapan insanlar değiliz. Toplum olarak yapılacakları konuşup bir yerde buluşmamız lazım. Ekonomik şartlar, terör, inişli çıkışlı siyasi çizgiler dedik ama insanı ihmal ettik ben öyle hissediyorum”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.