|   | 
  • Filistin'de can kaybı 10 bin 569'a yükseldi


    Filistin'de can kaybı 10 bin 569'a yükseldi
    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 569'a yükseldi.

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında 33'üncü güne girildi. İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana ayrım gözetmeksizin sivil yerleşim yerleri, hastaneler, camiler ve kiliselere yönelik saldırılarında, çoğu çocuk ve kadın binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569'a, yaralıların sayısının ise 26 bin 475'e yükseldiği belirtildi. Enkaz altında olduğu tahmin edilen bin 350'si çocuk, 2 bin 550 kişiden ise haber alınamadığı belirtildi.
    İsrail'in saldırılarında ayrıca, 193 sağlık personeli yaşamını yitirirken, 45 ambulans kullanılamaz hale geldi. İsrail uçaklarının hedef aldığı 120 sağlık kuruluşu ile yakıt sıkıntısının yaşandığı 18 hastane ve 40 sağlık ocağı hizmet dışı kaldı.
     
     
     
    Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, "Gazze'nin veya topraklarımızın bir kısmının yönetimi, Filistin'in meselesidir ve hiçbir güç gerçeği değiştiremez ya da kendi iradesini dayatamaz" dedi.
    Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, ABD Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'nin "Hamas'ın Gazze Şeridi'nin yönetiminde olamayacağı, yönetim şekline dair görüşmelerin devam ettiği" yönündeki açıklamalarına değindi. Sözcü Kanu, "Gazze'nin veya topraklarımızın bir kısmının yönetimi, Filistin'in meselesidir ve hiçbir güç gerçeği değiştiremez ya da kendi iradesini dayatamaz" ifadelerini kullandı.
    Kirby'nin "Hamas sonrası durum" ile ilgili konuşmasını “hayal” olarak nitelendiren Kanu, "Hamas, ulusal bir kurtuluş hareketidir ve her Filistinlinin evinde yaşamaktadır. Hamas, halkımızın ayrılmaz bir parçasıdır, tüm yasa ve normlara uygun olarak işgale direnme hakkına sahiptir" diye konuştu.
     
    Kirby'nin açıklaması
    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze'nin İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yeniden işgal edilmesini desteklemiyoruz. Bizim desteklediğimiz şey, Hamas'ın Gazze'yi kontrol etmemesidir. İsrailli mevkidaşlarımızla çatışma sonrası Gazze'nin geleceği konusunda aktif görüşmeler yapıyoruz" demişti.
    Kirby'nin açıklaması, Netanyahu'nun "İsrail'in belirsiz bir süre boyunca Gazze'nin genel güvenlik sorumluluğuna sahip olacağını düşünüyorum" ifadelerinin ardından gelmişti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.