|   | 
  • Fuarın En Genç Firması: ÇİTA


    Fuarın En Genç Firması: ÇİTA
    KAYİF'in en genç ve yazılım, mobil ve medya alanında tek olan Çita Şirketi'ne ilgi oldukça yoğun oluyor.

    Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına (KAYİF) katılan Çita Elektronik Yazılım Mobil ve Medya Çözümleri isimli firmanın kurucusu aynı zamanda Elektrik Elektronik Mühendisi Hakan Boyraz, kar360 haber sitemize röportaj verdi. 25 yaşında olan Mühendis Hakan Boyraz, başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Başarılı İş Adamı Hakan Boyraz ve ekibi üniversitede KOSGEB'e bir proje sunuyor ve projenin büyük ilgi görmesi sebebiyle de bu şirketin temelleri atılıyor.

    Azimli Çita'ların Öyküsü

    İş Adamı Boyraz'a başarı öyküsünü soruyoruz o da şunları paylaşıyor: "Kendi işimi kurmaya üniversitenin ilk yıllarında karar verdim. O zamanlar üniversitede aldığım teorik eğitimin pratiğe dönüşmesi için Erciyes teknopark da hizmet veren yazılım firmasında çalışmaya başlamıştım. Bir yılı aşkın bu firmada çalıştıktan sonra kendi hayallerim doğrultusunda elektronik devreler ve yazılımlar yapmak istedim. Bu fikrin ilk tohumları olarak Freelancer vasfıyla çalışmaya başladım. Kişi ve firmaların istekleri doğrultusunda yazılımlar geliştirip ufak çaplı ticaret yapıyordum. Firmaların işlerinin yanı sıra kendi projelerim için de kaynak aramaya başlamıştım. Bu sayede yazılımlar üretebilir teknolojiyi bir adım daha ileri götürebilirdim. Benim gibi düşüncelere sahip olan Bilgisayar Mühendisi Oğuzhan Turan ve Bilgisayar Mühendisi Yunus Emre İnce arkadaşlarımla iş birliğimiz böyle başladı." 

    Ticaret hayatına atılmasının en büyük sebebinin varolan girişimci ruhunun bir sonucu olduğunu ifade eden Çita şrketinin sahibi Boyraz," Yerel alanda gerçekleştirilen   fuarlarda bilişim sektöründeki firmalar aktif rol almıyor. Ofislerinde kapanarak dış dünyadan bağımsız bir şekilde faaliyet göstermeye çalışıyorlar. Bu çalışma şeklinin dezavntajı olarak müşterilerinin düşüncelerinden habersiz  proje geliştiriyorlar. Müşteri odaklı olan firmamız ise bu düşüncenin aksine fuarlarda boy göstererek hem müşterilerin ihtiyaçlarını dinliyor hem de onlara vizyonumuz hakkında bilgilendiriyor." diyor.

    Fuarın kendi alanında tek firması

    Şirket kurucusu Boyraz, firmaları hakkında bilgi veriyor: "Firmamız 2013 yılının ortasında faaliyete başlamış olup 3 arkadaşımız ile yola devam etmekteyiz. Çekirdek kadronun dışında ise uzaktan çalıştığımız 4 tane daha yazılımcı ve donanımcı arkadaşımız var. Firmanın sektörel anlamda çalışma alanı ise gömülü sistem yazılımları, masaüstü uygulamaları, mobil uygulamalar(android,ios,Windows phone), görüntü işleme teknolojisi olarak ana bölümlere ayırabiliriz. Alt bölümler de ise RFID Haberleşme sistemleri, Kartlı geçiş sistemleri, kablosuz haberleşme sistemleri, Otomasyon programları, ERP programları, Android Uygulamaları, Görüntü işleme ile nesne sayma sistemleri, web programcılığı, Elektronik-Mobil entegre sistemleri olarak sıralayabiliriz."

    "Her Zaman Daha İyisi İçin"

    Başarının kendisi için anlamını soruyoruz  Hakan Boyraz'a ve o da şunları söylüyor: "Yazılım ve elektronik alanında ortaya somut bir şeylerin çıkması, yaptığınız bir devrenin ürün haline gelmesi ve kullanılması benim için başarının tanımıdır. Başarılı olmak ise sadece elinizde ki işi yapmak değil daha iyisi için vizyon sahip olmaktır. Bu düşünce doğrultusunda ürünler geliştirip onları kullanıcılara sunuyoruz." 

     İstihdam Fuarının üçüncü gününde yoğun taleple karşılaştıklarını dile getiren Hakan Boyraz, "Firmamızın çalışma alanını merak edenler, bilişim sektöründe çalışmak isteyenler veya bu alanda eğitim almak isteyenler standımızı ziyaret ediyor. Ziyaretçilerimizi bu hususlarda bilgilendirerek  hem firmamızın tanıtımını yapıyoruz hem de bilişim sektörüne bakış açılarını değiştiriyoruz." diyor.

    ÇİTA'lar en büyük hedefi ise global alanda söz sahibi olan ve teknolojiye yön veren bir firma olmak ilerde de etkin rol oynamak en büyük hedefleri arasında. Teknolojinin sürekli gelişimine ayak uyduran ve marka değerini uluslar arası alanda her geçen gün arttıran bir Türk firması olmaksa  firmalarının temel misyon ve vizyonudur...

    Haber - Fotoğraf: Derya SAVAŞ



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.