|   | 
  • Futbolda Ali’ze Rüzgarları


    Futbolda Ali’ze Rüzgarları
    Spor Yazarı Ömer Belek; Fenerbahçe’deki başkanlık değişimi ve bu değişim ülkemizde spor camiasında oluşturduğu olumlu esintiyi, Kayserispor’da yeni sezon öncesi transferlerde ve transfer politikasında dikkat edilmesi gereken hususları Fanatik Sporda Anadolu ekinde değerlendirdi.

    Alize rüzgârları, astropik yüksek basınç kuşaklarından batıya ve Ekvator’a doğru esen düzenli rüzgârlar. Bu rüzgârların doğduğu yüksek basınç kuşaklan 30° kuzey ve 30° güney enlemleriyle dönenceler arası ya­kınsama bölgesi arasında yer alır. Alizeler denizlerin üstünde karadakinden çok daha kuvvetli ve düzenli eserek gökyüzünün çoğu zaman açık olmasını sağlar. Bu nedenle alize rüzgârlarına açık olan adalar en gözde turizm merkezleridir. Alizelerin ortalama hızı saniyede 5-6 m (saatte 17-20 km) dolayındadır.

    Coğrafi terim olarak anlattığımız Alize Rüzgarlarını ülkemiz gündemine taşıdığımızda Fenerbahçede’ki başkanlık değişimini hatırımıza getirdi. Ali Koç başkan olduktan sonra Fenerbahçe Kulübü söylemleriyle Alize rüzgarları estirdi. Nefret söylemi yerine dostluk, kaos yerine huzur paylaşımları yapmaya başladı. Başkan Ali Koç konuşmasında şunları söyledi.

    “Sevmek için seveceğiz, sayılmak için sayacağız"

    "Ülkemizde Fenerbahçe'nin dostu, düşmanından daha çok olmalı. Bugün içinde bulunduğumuz durum doğru değil. Fenerbahçe şampiyon olduğu, başardığı zaman, Fenerbahçeli olmayan taraftarlar, sporla ilgilenmeyen insanlar da mutlu olsunlar. Bizim örnek kulüp olmamız lazım. Sevilmek istiyorsak, bizim de sevmemiz gerekecek. Sayılmak istiyorsak, biz de sayacağız. Bu ilkeleri, bu değerleri hep birlikte yaşatacağız. Bu ülke artık kavgadan, kaostan bıktı. Sporun ayrıştırıcı, nefret dilini değiştireceğiz. İnsanlar sponsor olmaktan korkuyorlar. Bir firma, üç takıma da sponsor olayım da başıma bir şey gelmesin diyor, ya da hiç olmuyor. Bu sorunu aşmamız lazım. Saha içinde kora kor mücadele ederken, saha dışında birlikte hareket ederek ortak paydamız futbolu değiştirmeliyiz."

     

    “Doğru Teşhis; Doğru Tedavi”

    Transfer döneminin başlamasıyla birlikte gözler transfer edilen veya edilecek oyunculara çevrildi. Kayserispor yönetim ve teknik ekip olarak gözünü sıralamada ilk 6’ya dikmiş durumda. Eksikleri tamamlamak için yoğun bir çalışma içerisinde. İlk ses getiren transferimiz Feyenoord’dan Bilal Başaçıkoğlu oldu. Sağ kanat oynayan Bilal hızlı ve adam eksilten bir oyuncu. Önümüzdeki sezon Mendes soldan Bilal sağdan atak geliştirip Kayserisporumuza büyük katkı sağlayacaktır. Beklediğimiz diğer transfer Kasımpaşa’dan Mensah. Genç hızlı ve bireysel beceriye sahip Mensah alınırsa Kayserispor’da çok iş yapar. Ayrıca geçen sezonun en iyisi Badji tekrar takıma kazandırılmalı. Bursaspor bu oyuncu ile anlaşmak üzere. Eksiğini hissetmemek için alternetifler bulmalıyız.

    “Satılmayacak Oyuncu Yoktur”

    Değerini bulan oyuncu hemen satılmalıdır. Bunların başında Deniz Türüç gelmektedir. Eğer ciddi bir teklif varsa satıp alternatif  bulmalıyız. Trabzonspor’dan teklif alan Kana Bıyık da buna dahil. Geçmiş yıllarda elimizde kalan oyuncuların bedava gittiğini düşünürsek teklif gelen oyuncuyu satmak kulüp menfaatinedir. Sumudica’nın çok istediği kaleci Lung satılıp çok iyi bir kalecide alınabilir.

     Bu yazımızı da konuyla ilgili bir atasözümüzle bitirelim. “Erteye kalan arkaya kalır”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.