|   | 
  • Gayrimenkul yatırımcılarının yüzü yurtdı


    Gayrimenkul yatırımcılarının yüzü yurtdı
    Emlak fiyatlarının artışı ve yatırımcılar için avantajlı olabilen yurtdışı gayrimenkul satışları nedeniyle uluslararası gayrimenkul yatırımları artış gösteriyor.

    Son yıllarda gayrimenkul fiyatlarındaki yükseliş, yatırım amaçlı ikinci ve üçüncü evler için banka kredilerinin kısıtlanması gibi uygulamalar, uzmanları ve danışmanları yurtdışı yatırımların daha cazip hale geldiği konusunda hemfikir kılıyor. Yurtdışında mülkiyet almanın ilk sebeplerinden biri döviz cinsinden kira getirisi gibi görünse de aslında Avrupa Birliği'nde serbest dolaşım, vatandaşlık veya oturum izni gibi birçok avantaj da gayrimenkulleri daha cazip hale getiriyor. Emlak sektörü uzmanları, son dönemde yurtdışı yatırımların yüzde 80 arttığını belirterek bu talebin devam edeceğini vurguluyor.
     
    İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü ve Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, içerideki enflasyon sürecinin yurtdışı yatırımları artırdığını belirterek şunları söyledi: "Artan enflasyon sebebiyle bir sıkılaşma politikası gerekli oldu ve bu sıkılaşma adımlarıyla birlikte biz yurtiçi alıcıların özellikle krediye ulaşmalarında ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı. Yatırım amaçlı ev alacak kişilerin artık kredi ile bir alım yapma şansları yok. En fazla yüzde 20’ye kadar finansman bulabiliyorlar. Geri kalan paranın tamamı nakit olarak ellerinde olmak durumunda. Yurt içindeki emlak piyasasında son üç yılda ciddi bir fiyat artışı oldu. Bu yüzden yurtdışı fiyatlarıyla neredeyse paralel bir emlak piyasası oluştu. Yatırımcılar döviz üzerinden kira getirisi sağlamak amacıyla yurtdışı emlak sektörüne yönelmeye başladılar."
     
    Yatırım Danışmanı ve Gayrimenkul Uzmanı İlke Çağrı Özmen, yatırımcıların yurtdışına olan talebinin arttığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Özellikle son 2 yıldır yurt dışına yatırım için ciddi bir talep söz konusu. Bunun çeşitli sebepleri var. Öncelikle yurtdışından dövizle kira getirisi sağlıyor olmaları ve vergi avantajı. Bunun dışında bankaların ilk evden sonra yatırım amaçlı ev alımlarında verdikleri kredilerin kısıtlı olması. İnsanlar bu anlamda kredilerden çok zor faydalanıyorlar. Haliyle yatırım amaçlı ev almak isteyenler etkileniyor. Ayrıca dolaşım izni ve vatandaşlık verilmesi gibi diğer avantajlar da yurtdışına yatırımı oldukça cazip hale getiriyor. Son dönemde yatırımcılarımızın ve müşterilimizin talepleri ve merakları yurtdışına oldukça artmış durumda. Biz de bu talepleri karşılamak üzere projelerimizi dünyanın her yerinde olacak şekilde çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Farklı destinasyonlarda bu tarz yatırımlara olanak sağlıyoruz. Yurtdışı yatırım tercihinin bir süre daha böyle devam edeceğini söylemek mümkün."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.