|   | 
  • GAZETECİLERE MESLEK HASTALIKLARINA KARŞI UYARI


    GAZETECİLERE MESLEK HASTALIKLARINA KARŞI UYARI
    Ortopedi uzmanı Selahattin Karakaş, gazetecilerin masa başında oturmaktan kaynaklanan bedensel rahatsızlıkla karşılaştıklarını söyledi.

     Ortopedi ve Travmotoloji uzmanı Prof. Dr. Eyüp Selahattin Karakaş, gazetecilerin masa başında oturma, fotograf makinesi ve kamera taşımaktan kaynaklanan bedensel rahatsızlıkla karşılaştıklarını belirtti. Karakaş, "Gazetecilerde meslek hastalığı olarak en çok ellerde uyuşma, bel ve sırtta ağrılar, boyun ve bel fıtıgı, gözlerde geçici olarak göz felci görülüyor" dedi.

    Kayseri'de ilk gazeteyi 102 yıl önce çıkartan Yunus Bekir'in adını taşıyan Acıbadem Hastanesi'ndeki salonda, 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Başhekim Dr. Ömer Akbeyaz, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof.Dr. Eyüp Selahattin Karakaş ve hastane yönetiminden yetkilileri katıldı. Prof.Dr. Karakaş, gazetecilerin bilgisayar, kamera ve fotograf makinesi kullanımından kaynaklanan hastalıklarla karşılaştıklarını söyledi. Prof.Dr.Karakaş, şöyle konuştu:

    "Gazetecilerin bir bölümü ofislerde masa başında, bir bölümü de ellerinde kamera ve fotograf makinesiyle dışarda görev yapmaktadır. Ofislerde çalışan gazeteciler, bilgisayar tehdidi altındadır. Bir gazeteci, günde 50-200 bin arasında tuşa vuruyor. Bilgisayar. klavye ve maus kullanımından dolayı ellerde uyuştu, sırtta ve boyunda ağrı, sırt tutulması, geçici göz felci ve göz bozuklukları meydana gelir. Masa ve sandalyeye düzgün oturulması, bilgisayar başında fazla oturunca kalkıp dolaşılması, uzun süre monitöre yakından bakılmışsa arada bir de uzaklara bakılması gerekir. Dirsekler, masada bilgisayar kullanırken 90 derece olmalıdır. Mause kullanmaktan dolayı sinir sıkışması olabilir. Bilgisayar kullanırken, dirseklerz 90 derecelik açıda olmazsa, kan dolaşımı azalır. Kameralarınızı yerden eğilerek değil, çömelerek alın.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.