|   | 
  • Geleneksel 14. Karadenizliler Gecesi düzenlendi


    Geleneksel 14. Karadenizliler Gecesi düzenlendi
    Kayseri’de geleneksel hale gelen Karadenizliler Gecesi'ne büyük ilgi gösterildi.

    Bu yıl 14.sü düzenlenen Karadenizliler gecesi Talas'da bulunan Gezegen Premium tesislerinde yapıldı.Gece başlamadan önce POOL GARDEN cafe ve restaurant açılışı da yapıldı.Açılışta konuşan işletme sahibi Ceren Kumandaş 2009 yılından beri 2 halı saha ve 4 düğün salonu ile hizmet verdiklerini yaklaşık 1 yıldır tüm mimari ve tadilatları yenilenen tesislerin yanında şimdide Pool Garden havuz başı cafe ve event mekanının açılışını yaptıklarını belirtti.
     
    Açılışa Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy,  Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan,Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan,Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak, çok sayıda iş adamı,bürokrat ve vatandaş  katıldı.
     
    Düzenlenen etkinlikte konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir arada yaşamanın mutluluğuna değinerek: “Siz Karadenizli hemşerilerimizle buluştuğumuz için teşekkür ediyorum. Rabbim ‘Biz sizi farklı oluşturduk ki birbiriniz tanıyasınız’ diye buyuruyor. Bu bizim zenginliğimizdir. Şehrimizde yaşayan farklı gruplar bulunmaktadır. Bunlar da bizim Kayseri’mizin zenginliğidir. Bir arada yaşamanın bir arada mutlu olmanın gerekliliğini herkese gösterdik. İnşallah rabbim ağzımızın tadını daim etsin bozmak isteyenlere de fırsat vermesin diye dua ediyoruz. Bundan sonra da sizinle beraber olmaya devam edeceğiz” dedi. 
     
    Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Kayseri’de yaşayan Karadenizliler’in her geçen gün sayısının arttığını ifade ederek: “Kayserimizde artık Karadenizliler artık bizle beraber et tırnak olmuş ve neredeyse bir Karadeniz’in ilçesini veya bir beldesini rahatlıkla kapsayacak şekile gelmiştir. Bu açıdan biz sizlere minnettarız. Biz bu tür etkinliklere geldiğimiz zaman et ve tırnak olduğumuz dostlarımızı gördük. Bizler sizleri seviyoruz. İnşallah bundan sonra ki süreçte gayret göstereceğimizi, üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağımızı burada paylaşıyorum. Bizim liderimizin de Karadenizli olması, yüz akımız mazlum insanların lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadenizli olması bizim için ayrı bir onurdur. Kendilerinin son süreçte bize vermiş oldukları göreve de inşallah layık olma yolunda bundan sonra ki süreçte el ele gönül gönüle sizlerle birlikte daha güzel günlere diyoruz” diye konuştu. 
     
    Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Palancıoğlu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederken, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da seneye de daha güzel bir kalabalıkla bir araya gelinmenin dileğinde bulundu.Konuşmalardan sonra salonda bulunan misafirlere Karadeniz yöresine ait lahana çorbası,mısır ekmeği,akçaabat köfte ve laz böreğinden oluşan menü ikram edildi,yemekten sonra gecede buluşan çok sayıda karadenizli tulum ve kemençe eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince Artvin,Rize,Trabzon,Girseun ve diğer karadeniz illerinin yöresel oyunları oynama imkanı buldular.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.