|   | 
  • Gilaburuya Bünyan Belediyesi el attı


    Gilaburuya Bünyan Belediyesi el attı
    Bünyan’ın simgelerinden biri olan şifa kaynağı Bünyan Gilaburusu Bünyan belediyesi tarafından şişelenerek etiketlendi.

    Yapılan çalışmanın Bünyan Gilaburusu’nun tanıtımı adına atılan bir adım olduğunu ifade eden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilerleyen dönemlerde gilaburunun ulusal ve uluslararası tanıtımı için adımların atılacağını söyledi.

     

    Başkan Şinasi Gülcüoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;" Türkiye’de ender bulunan bir bitkinin, bir meyvenin Bünyan’ımızda yetiştiğini hepimiz biliyoruz. Fakat bugüne kadar iç ve dış turizme tanıtımı noktasında birçok sorunlar yaşandı. Bugün itibariyle belediye olarak bu meyveden yazın gerekli toplamaları yaptık ve bununla ilgili iç ve dış turizme yönelik bir çalışma tamamlanmış oldu. Yapılan bu çalışma sağlıklı yaşam anlamında ilçemizde yaygın tüketilen gilaburunun ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtımı noktasında bir çalışmadır. İnşallah bununla ilgili önümüzdeki yıllarda daha yoğun bir çalışma sergileyeceğiz. Endüstriyel anlamda çalışma yapılması için gerek tüketiciyle gerekse işin finansmanı noktasında bazı kalkınma ajanslarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bununla İlgili bir proje çalışması kısa zamanda olacak. O zaman daha endüstriyel bir ürün haline gelecek."

     

    Gilaburunun tüketimi ve faydaları hakkında bilgiler veren Başkan Gülcüoğlu yapılan hizmetin Bünyan’a hayırlı olması dileklerini sözlerine ekledi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.