|   | 
  • Girişimci Kentin Yenilikçi Üniversitesi


    Girişimci Kentin Yenilikçi Üniversitesi
    Bu yıl ilk mezunlarını veren Melikşah Üniversitesi, Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi.

    Henüz yeni bir üniversite olmasına rağmen "En Girişimci ve Yenilikçi Üniversite" endeksinde 176 üniversite arasında 46'ncı ve 65 vakıf üniversitesi arasında 12'nci sırada yer alan Melikşah Üniversitesi, geleceğin girişimcilerini yetiştiriyor. 2008yılında Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulan Melikşah Üniversitesi, kısa sürede hem Türkiye'de hem de dünyada adından söz ettirmeyi başardı. Bu yıl ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşayan Melikşah Üniversitesi, geçen yıl TÜBİTAK ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı "En Girişimci ve Yenilikçi Üniversite" endeksinde 176 üniversite arasında 46'ncı ve 65 vakıf üniversitesi arasında 12'nci sırada yer alarak henüz yeni bir üniversite olmasına rağmen önemli bir başarıya da imza attı. Melikşah Üniversitesi, bugün 3 bin 270 lisans, 466 yüksek lisans öğrencisine eğitim veriyor. "Girişimci Şehrin Yenilikçi Üniversitesi" sloganıyla yola çıkan Melikşah Üniversitesi, öğrencilerinin uygulamalı eğitimle geleceğin bilim insanı olmaları yolunda önemli bir adım atarken girişimci özelliklerini de ortaya çıkarmalarına imkân sağlıyor. Türkiye'nin en modern kampüslerinden birinde, uluslararası akademik kadrosuyla bir üniversitede bulunması gereken her türlü imkânı öğrencilerine sunan Melikşah Üniversitesi, uygulamalı eğitime ağırlık vererek ulusal ve uluslararası alanda yürütülen projelerde öğrencilerin de görev almasını sağlıyor. Bu yıl TÜBİTAK'ın desteğiyle ilk defa uygulanan ve 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim kapsamında, Türkiye'den ve dünyadan sektörlerin önde gelen yöneticini öğrencilere girişimcilik eğitimi veriyor.

    Kontenjanları yüzde 75 oranında burslu öğrencilerden oluşan Melikşah Üniversitesi'nde öğrenciler LYS'de almış oldukları puanlara göre tam burslu, yüzde 50 burslu ve yüzde 25 burslu eğitim imkânına sahip oluyor. Üniversite, LYS'de dereceye giren öğrencilere eğitim bursunun yanı sıra başarı bursu da veriyor. Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde ise ilk 100'e girenlere bin TL, ilk 101 ve 1000 arasında olanlara 500 TL, ilk 1001 ve 3000 arasında olanlara 250 TL aylık başarı bursu ödeniyor. Hukuk Fakültesi'nde ve diğer bölümlerde ise ilk 100'e girenlere 2 bin TL, ilk 101 ve 1000 arasında olanlara bin 250 TL, ilk 1001 ve 2000 arasında olanlara bin TL, ilk 2001 ve 5000 arasında olanlara 750 TL aylık başarı bursu var. Bu özel bursun devamı için öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.75 olması, başarısız dersinin bulunmaması ve disiplin cezası almaması da şart.

    KAMPÜS İÇİ YURT İMKANI

    Barınma sorunu bulunmayan Melikşah Üniversitesi'nde öğrenciler kampüs içerisinde bulunan yurtlarda 2 ve 3 kişilik odalarda konaklayabiliyor. 547 erkek, 120 kız öğrenciyi ağırlayabilen yurtlarda okuma odaları, oyun salonları, internet erişimi, çamaşır yıkama ve ütü imkanı, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, kantin, revir, fotokopi odası gibi bütün ihtiyaçlar düşünülmüş. Üniversitenin Barınma Bursu da var. LYS'deki sıralamada kayıt yaptırdığı puan türüne göre ilk 5 bine giren ve yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerden ücret alınmıyor. 5001 ve 10 bin arası öğrencilerden ise yurt ücretinin yarısı alınıyor ve öğrenci herhangi bir disiplin cezası almadığı sürece burs devam ediyor. Bu imkanların yanı sıra üniversite yurtlarında kalacak her bir kardeş için yüzde 10 indirim uygulanıyor. Ayrıca Melikşah Üniversitesi tüm öğrencilerine kendi bünyesinde part-time çalışma imkanı sunarak öğrencilerin ek maddi gelir sağlamalarına da yardımcı oluyor.

    50'DEN FAZLA ÖĞRENCİ KULÜBÜ

    Üniversitenin imkanları bunlarla da sınırlı değil. Açık ve kapalı spor alanları (basketbol, futbol, tenis), fitness salonunun yanı sıra kafeteryalar ve kampüs içi yaşam alanları öğrencilerin ders dışında da keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor. Kayseri'nin Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde tek temsilcisi olan Melikşah Mondi Basketbol Takımı ile spordaki iddiasını ortaya koyan üniversite, 50'nin üzerinde öğrenci kulübü ve topluluklarıyla öğrencilere kendilerini geliştirme ve etkinlik yapma imkanı sunuyor. 2 bin 250 öğrencinin üye olduğu bu kulüpler; mühendislik, sosyal, kültür sanat, sosyal sorumluk, doğa ve yaşam, mimari, kariyer, girişimcilik, hukuk, dil, edebiyat ve daha birçok alanda yılda bine yakın faaliyet düzenliyor. Öğrenci kulüplerinden bazılarının isimleri şöyle: Mekteb-i Theatron Tiyatro Topluluğu, Zaman Ayracı Kültür Edebiyat Kulübü, 24 Kare Fotoğraf ve Sinema Kulübü, Anthitecture Kulübü, ICLUB, Proje ve Liderlik Kulübü, Evrensel Hukuk ve Adalet Kulübü, Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü, IEEE Öğrenci Topluluğu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.