|   | 
  • “GÖLSU” projesinden Kayseri de faydalanacak


    “GÖLSU” projesinden Kayseri de faydalanacak

    Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Kayseri de nasibini alıyor. 
    DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Orta Anadolu Gelişim Projesi (ORTAGEP) kapsamında olan Kayseri İlimizde 6 baraj ve 4 gölet inşa ettik. 350.240 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 172,8 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Mevcutta işletmede olan 149.270 dekar sulamada gerekli bakım-onarımları gerçekleştirdik ve 51 derenin ıslahını tamamladık. Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Kayseri Sarız Çörekdere Barajı ile 3.900 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. ‘’dedi.
    Barajda inşaatında dolgu imalatlarının devam ettiğini belirten Genel Müdür Acu;’’Temelden yüksekliği 43,40 metre olacak barajın tamamlanması ile bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek ve bu durum bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayarak, refah düzeyini artıracaktır. Proje ile ülke ekonomisine yıllık 2 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir." diye konuştu.
    DSİ Genel Müdür Acu; Son olarak ’’ Projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.