|   | 
  • GÖRME ENGELLİLER DE HALK OYUNLARI ÖĞRENECEK


    GÖRME ENGELLİLER DE HALK OYUNLARI ÖĞRENECEK
    Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, hazırladıkları 'Dance From the Heart - Yürekten Dans Et' adlı gençlik girişimi projesinin Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi. Proje kapsamında görme engelliler de halk oyunları oynayabilecek.

     Mehmet Metin Özen, yaptığı açıklamada, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Etkinlikleri Kulübü Derneği?nin hazırladığı ve Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü?nün destekçisi olduğu 'Yürekten Dans Et' adlı gençlik girişimi projesi ile görme engellilerin yeni bir etkinlik yaşayacaklarını belirtti. Proje hakkında bilgiler veren Özen, ?Onaylanan bu proje kapsamında 1 Mayıs?31 Ekim tarihleri arasında Kayseri?de uygulanacak proje kapsamında görme engelli vatandaşlarımıza halk oyunları, ritim çalışması ve türkü öğretilecektir. Ayrıca sportif etkinliklere katılımları da teşvik edilecektir. Projemizin sonunda bu bireylerimiz hiçbir destek olmadan sadece yürekten hissederek ve davulun tokmak hareketiyle ritim tutarak halk oyunu oynayabileceklerdir. Bunu gerçekleştirmeleri ve sağlıklı bireyler gibi sergilemeleri onlarda engellerin aşılabileceği hissi uyandıracak, aktif vatandaş olmaları ve özgüven hissiyatı kazanmaları sağlanacaktır.? dedi. 

    Özen, proje sonunda öğrenilenlerin protokol karşısında sergileneceğini ifade ederek, projenin tanıtım kokteylinin 14 Haziran Cuma günü yapılacağını duyurdu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.