|   | 
  • Görmez: 18 Türk hacıdan haber alamıyoruz


    Görmez: 18 Türk hacıdan haber alamıyoruz
    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mina'daki izdihamın ardından 18 Türk hacıdan haber alamadıklarını açıkladı.

     
    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mina'daki izdihamın ardından 18 Türk hacıdan haber alamadıklarını açıkladı. İzdihamda vefat eden 717 hacının milliyetleri ise henüz açıklanmadı.

    Mekke'de basın toplantısı düzenleyen Görmez, "İslam toplumlarının başı sağ olsun. Cenab-ı Hak bu tür musibetleri yaşatmasın diye dua ediyorum." dedi.

    Mehmet Görmez, görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre Müzdelife ve Arafat'tan Mina'ya doğru hacı adayları gelirken, Cemarat'ta şeytan taşlayan hacılar ile Müzdelife'den gelen hacıların karşılaşması neticesinde bir izdiham yaşandığını anlattı.

    Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gelen hacıların izdihamın meydana geldiği saatte o bölgede bulunmadığını fakat iki Türk acentesiyle gelen 18 hacının o bölgede olduğunu ve onlardan henüz haber alınmadığını dile getirdi. Görmez, bu hacıların bulunması için çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.