|   | 
  • Göz Sağlığı İçin 10 Pratik Bilgi


    Göz Sağlığı İçin 10 Pratik Bilgi
    Dünyagöz Samsun Hastanesi?nden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezer Özkan, göz sağlığı için gerekli 10 pratik bilgi hakkında açıklama yaptı.

     Dr. Sezer Özkan açıklamasında, ?Vücudun en önemli organlarının başında göz geliyor. Peki, en kıymetli organımız sağlığı hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Başkasının gözyaşını elle silmek zararlımıdır? Saatlerce bilgisayar oyunu oynamak hangi hastalıklara davetiye çıkarır? Gözümüze yabancı bir cisim kaçarsa ne yapmalıyız?? dedi.Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezer Özkan, göz sağlığı ile ilgili merak edilen 10 pratik bilgiyi şöyle sıraladı:

    ?- Bebeğinizi hiçbir şikayeti olmasa bile ilk 1 yaşında muayene ettirin. Çünkü bu muayene bebeği göztembelliğinden korur.
    - Çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunları gözde , alerji ve kuruluk yapabilir. Ayrıca uzak görme kusuru oluşmasını tetikleyebilir.
    - Gözde sulanma, kaşıntı, ağrı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, göz ve baş ağrısı olması, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma, odaklanma problemleri göz hastalıkları belirtisidir.
    - Çalışma ortamınızda soft tone sarı aydınlatma kullanın. Şeker hastasıysanız ve sporcuysanız göz dibi muayenesini ihmal etmeyin.
    - Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit göz farı, göz kalemi ve rimel gibi başkasının makyaj malzemeleriyle geçebilir.
    - Özellikle renkli gözlü kişiler güneş ışığına daha hassas olurlar. Renkli gözlü kişilerde kızarıklık görülme oranı koyu renkli gözlülere göre daha fazladır. Bu nedenle renkli gözlü kişilerde güneş gözlüğü kullanımı daha önemlidir.
    - Güneş ışınlarına çok maruz kalmak zamanla lensimizde koyulaşmaya, katarakta ve görme noktasında hassasiyete sebep olur. Güneş ışınlarının dik geldiği dönemlerde güneş gözlüğü kullanmalıyız.
    - Bilgisayar başında çalışanlarda alerji, kuruluk, görülme sıklığı artar. Aralıklı dinlenmeler ve göz kırpmak gereklidir.
    - Gözünüze aldığınız ani bir darbe ya da gözünüze bir cisim kaçması durumda gözünüzü ovalamayınız. Var ise serum fizyoloji ile yok ise su ile bol yıkayarak göz hekimine başvurunuz.
    - Başka birinin gözyaşını silmeyiniz. Eğer bu kişide gözde kızarıklık, aşırı sulanma ve kapak şişliği var ise bulaşıcı olabilir. Temas ettiyseniz elinizi sabun ile yıkayınız.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.