|   | 
  • Göz Tansiyonu Aniden Kör Ediyor


    Göz Tansiyonu Aniden Kör Ediyor
    Prof. Dr. Ümit Aykan, göz tansiyonunun sinsi ilerleyen bir rahatsızlık olduğunu, önlem alınmaması durumunda ani körlüğe neden olabileceğini söyledi.

     Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ümit Aykangöz tansiyonunun çok sinsi ilerleyen bir rahatsızlık olduğunu, önlem alınmaması durumunda ani körlüğe neden olabileceğini söyledi.Prof. Dr. Aykan, yaptığı açıklamada, göz tansiyonu, diğer adıyla glokomun genellikle 40 yaş sonrası ortaya çıkan ve hiçbir belirti vermeksizin sinsice ilerleyen,göz tansiyonuneden olabilen bir hastalık olduğunu ifade etti. Aykan, dünyada önlenebilir körlük nedenleri arasında ilk sırayı alan glokomda, erken teşhisin büyük önem taşıdığını belirterek, "Glokomun, görüntüleri gözden beyine taşıyan ve optik sinir olarak adlandırılan sinire ait bir hastalıktır. Bu hastalıkta erken teşhis çok büyük önem taşıyor. Göz doktoru tarafından yapılacak düzenli göz muayenelerin, glokomun saptanması için en iyi yöntemdir" dedi.Sadece göz tansiyonunun ölçülmesinin ise glokom olup olmadığının saptanması için yeterli olmadığını vurgulayan Aykan, "Glokomu kesin olarak saptayabilmek için, bazı testler ile birlikte kapsamlı bir göz muayenesi yapılması gerekiyor" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.