|   | 
  • GÜL: SURİYE'DE ADIM ATMA ZAMANI GELDİ


    GÜL: SURİYE'DE ADIM ATMA ZAMANI GELDİ
    Suriye'de rejimin yaptığı kimyasal katliamla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı sonrası bir açıklama yaptı.

     Cumhurbaşkanı Gül, "Suriye'de yaşananlarla ilgili artık söylenecek söz kalmamıştır, artık fiili, somut adım atma zamanıdır." dedi.

    Gül, Cuma namazı sonrası Suriye'deki katliamla ilgili açıklama yaptı.

    Sözlerine, Esed rejiminin yaptığı kimyasal katliamı kınayarak başlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de artık adım atmanın zamanın geldiğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki katliama ilişkin "Suriye'de binin üzerinde insanın kimyasal silahlarla vahşice katledilmesi çok büyük bir insanlık suçudur. Bu manzaraları görüp de vicdanı sızlamayan, bu üzüntüyü kalbinin derinliklerinde hissetmeyen insan olan hiç kimse yoktur" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül, "Bu katliamı yapanlar tarihte lanetle anılacaklardır ve öyle geçeceklerdir. Ama böyle de kalmayacaktır. Uluslararası hukuk nezdinde günü geldiğinde muhakkak bunun hesabını vereceklerdir" şeklinde konuştu.

    Somut adım atma zamanı

    Gül, şöyle konuştu: "Şu anda BM'nin uzmanları Suriye'de. Hiç bir engel çıkartılmadan bu uzmanlar muhakkak bölgeye gitmeli ve olup bitenlerle ilgili bütün bilgi ve raporlarını bütün dünya ile açıkça paylaşmalılar. Suriye'de yaşananlarla ilgili artık söylenecek söz kalmamıştır, artık fiili, somut adım atma zamanıdır. Bunun için BM Güvenlik Konseyi'nde diplomatik manevra ve ayak oyunlarıyla bu işleri geçiştirmenin ve zamana yaymanın maliyeti de çok büyük olacaktır ve BM sistemini çökertecektir bu bütün insanlık vicdanında. Onun için somut adım atma zamanı gelmiştir"

    Gül, "Bu acıyı çok derinden kalbimizde duyuyoruz. Bu acıların tekrarlanmaması için de uluslararası camianın hep beraber, ki Türkiye buna hazırdır, gerekeni yapması şarttır" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.