|   | 
  • Güzel Günler Yaşatma Hayali Olarak Vakıflar


    Güzel Günler Yaşatma Hayali Olarak Vakıflar
    Vakıf medeniyetinin çocukları olarak vakıf kavramından ne kadar haberdarız? İnsanların huzurlu olması, mutlu olmasıyla vakıf kavramı arasında bir ilişki var mıdır? Vakıfların amacı dışında kullanılması, kapatılması mümkün müdür? Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya Vakfıyesi’nde kimlere neler söylemiş? Cevahir Kadri, bu ve benzeri soruların cevabını “Güzel Günler Yaşatma Hayali Olarak Vakıflar” başlıklı yazısında örnekleriyle vermiş. Kadri, yazısında vakıf kurmanın başkalarının mutluluğunu öncelemek anlamına geldiğini vurgulamış ve “Mutlu olmanın yolu, başkasının mutlu olması istemekten ve o yönde çaba sarf etmekten geçer. Bunu şöyle söylemek de mümkün: Bir kişinin mutluluğuna vesile olabilmenin vereceği hazzı başka hiçbir mutluluk veremez.” diyerek konuyu özetlemiş.

    Vakıflarla ilgili, Cevahir Kadri’nin bu yazısına ulaşmak için TIKLAYINIZ!




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.