|   | 
  • Haftaya bakış :Kayserispor dibe demir attı


    Haftaya bakış :Kayserispor  dibe demir attı
    Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nda 5. hafta geride kaldı. Bu hafta da galibiyet sevinci yaşayamayan İstikbal Mobilya Kayserispor, topladığı 3 puanla 17. sırada yer aldı.

    Sezona beklenenden çok uzak bir başlangıç yapan İ.M Kayserispor, evinde ağırladığı Yukatel Denizlispor ile 1-1 berabere kalarak bu haftayı da galibiyetsiz kapattı. 5 maçta 3 beraberlik 2 yenilgi alan ve sadece 3 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar ligin dibine demir attı. Önümüzdeki iki hafta deplasmana çıkacak olan İM Kayserispor’un maç kazanamadan geçireceği her haftanın üzerindeki stresi artıracağı kesin. 
    Alanyaspor Zirveyi Sevdi
    3. hafta liderliği ele geçiren Aytemiz Alanyaspor, Gençlerbirliği beraberliğine rağmen topladığı 13 puanla bu haftayı da ligin zirvesinde geçirdi. Zirvenin bir adım uzağında ise Gazişehir Gaziantep var. Deplasmanda elde ettiği 2-1’lik Çaykur Rizespor galibiyeti ile puanını 10’a çıkartan ve averajla 3. sırada yer alan Sumidica’nın öğrencileri lige renk katacak gibi görünüyor. 
    Trabzonspor Son Dakikada Yıkıldı
    Dört büyüklerden sadece Fenerbahçe’nin kazandığı haftada Galatasaray ve Beşiktaş berabere kalırken Trabzonspor son dakika golüyle Demirgrup Sivasspor’a yenilmekten kurtulamadı. 
    Ligde 10 puan ve averajla ikinci sıraya yerleşen Fenerbahçe, Ankaragücü’nü kendi evinde 2-1 ile geçerken Galatasaray BTC Türk Yeni Malatyaspor deplasmanında galibiyeti son dakikalarda yediği golle kaçırdı. Fatih Terim’in cezası nedeniyle tribünde olması takımı oldukça olumsuz etkiliyor gibi. Trabzonspor ise Demir Grup Sivasspor deplasmanında öne geçtiği maçı son dakikada yediği golle 2-1 kaybederken bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Beşiktaş ise kötü gidişe bu hafta da dur diyemedi. Sezona Abdullah Avcı yönetiminde başlayan ve 5 maçta 2 yenilgi alıp sadece 1 maç kazanabilen siyah-beyazlılar topladıkları 5 puanla haftayı 11. sırada geçirdi. Kendi evinde Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta kulüp başkanı Fikret Orman’ın istifa edeceğini açıklaması da camiaya ikinci bir şok yaşattı. 
    Trabzonspor’u eli boş gönderen Demir Grup Sivasspor ile İM Kayserispor deplasmanındaki iyi futboluna karşın 1 puanla yetinmek zorunda kalan Yukatel Denizlispor, puan cetvelinde 4 ve 5. sırayı paylaştılar. 
    Namağlup Tek Takım Kaldı
    Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve İttifak Holding Konyaspor’un bu hafta mağlubiyeti tatmasıyla ligde yenilgisiz tek takım kaldı o da Aytemiz Alanyaspor. 12 golle aynı zamanda ligin en fazla gol atan takımı olan turuncu-yeşiller, Erol Bulut yönetiminde zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. 5 maçta sadece 3 gol atabilen Ankaragücü ligin en az gol sevinci yaşayan takımı olurken Falcao’lu Galatasaray da 6 golle ligin en az gol atan takımları arasında yer aldı. 
    Kasımpaşa ve Göztepe’nin bu hafta ilk galibiyetlerini almasıyla birlikte ligde galibiyet sevinci yaşayamayan iki takım kaldı. Ligde henüz maç kazanamayan İstikbal Mobilya Kayserispor ile Gençlerbirliği puan cetvelinde son iki sıraya yerleşti. 
    Goller Yabancılardan
    Gol krallığında ise zirvede 5 gollü Aytemiz Alanyasporlu Papiss Cisse var. Onu 3’er golle BTC Türk Yeni Malatyasporlu iki oyuncu Adis Jahovic ve Guilherme ile Aytemiz Alanyasporlu Junior Fernandes, Gazişehir Gaziantepsporlu Twumasi, Kasımpaşalı Thiam ve Fenerbahçeli Vedat Muriç izliyor. Listede Türk oyuncu olmaması ise Milli Takım için ne kadar büyük bir handikap yaşandığını gösteriyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.