|   | 
  • Hani Bir Daha Olmayacaktı ?


    Hani  Bir  Daha  Olmayacaktı ?
    ‘Bir daha yapılmayacak’ denmişti, ‘Yöresel Ürünler Günleri’ adıyla yeniden açılıyor

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in “Ben burada olduğum müddetçe Dünya Ticaret Merkezi’nde bir daha yöresel ürünler fuarı adı altında ticaret yapılmayacak” sözlerinin daha mürekkebi kurumadan 23 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi’nde yöresel ürünler fuarı açılacak.

    ‘Sizin Oranın Nesi Meşhur?’ sloganıyla açık hava reklamlarında tanıtımı yayınlanmaya başlayan ve içeriği geçmiştekilerle aynı olan organizasyona yöresel ürünler ‘fuarı’ yerine ‘günleri’ denilerek kamufle etme çabası da dikkat çekiyor. Tepkilere aldırmayan ve daha öne verdiği sözün aksine DTM’de yeni bir yöresel ürünler organizasyonu düzenlenmesine seyirci kalan Başkan Çelik’in bu davranışı esnafın sabrını taşıracak gibi görünüyor.

    “ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI AÇILMAYACAK” DEMİŞTİ

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 26 Eylül 2018’de yani çok değil yaklaşık 2 ay önce Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Yöneticileri’nin kendisine yaptığı ziyarette, yöresel ürünler fuarı diye adlandırılan ancak fuarcılıkla alakası olmayan organizasyonun bir daha açılmayacağını ifade etmiş ve “Kısa süre önce Ticaret Odası Başkanımızla da konuyu görüştük. Mustafa Çelik burada olduğu müddetçe Dünya Ticaret Merkezi’nde bir daha yöresel ürünler fuarı adı altında ticaret yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Burada kendi esnafımız dururken dışarıdan gelen insanların bu şehirde oluşan nakit değeri alıp dışarıya götürmesi hoş bir şey değil. Sizlerle beraber biz de aynı düşüncedeyiz. Fuar adı altındaki ticarete izin vermeyeceğiz. Fuarda fuarcılık yapılır. Burası satış yapma alanı değil. Ticari mekan olarak fuar alanının kullanılmasına iznimiz yok” diye konuşmuştu.

    Başkan Çelik’in konuyla ilgili açıklaması Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde halen duruyor.

    Bu açıklamadan birkaç gün sonra da Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ile birlikte yine Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Kitap Fuarı’nı gezen ve burada da aynı görüşü tekrarlayan Başkan Çelik “Yöresel ürünler fuarı adı altında satış yapılmasına izin vermeyeceğiz” demişti.

    KESOB DA DİKKATE ALINMIYOR!

    KESOB Başkanı Ahmet Övüç de gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e yaptığı ziyaretlerde gerekse de basın açıklamalarıyla konuya ilişkin tepkilerini dile getirmiş ve “Yöresel ürünler adı altında buradaki esnaf ve sanatkarımıza zarar veriliyor. Bizim bildiğimiz yöresel ürünler fuarıysa eğer bizde fuar 3-4 gün olur. Burada 10-15 gün satış yapılıyor. Üstelik de ürünlerin çoğu zaten buradan satın alınıp orada satılıyor” diyerek fuar adı altında düzenlenen bu tür organizasyonlara karşı çıkmıştı.

    ESNAF’TAN “KANDIRILIYORUZ” TEPKİSİ

    Daha önce verdiği sözler ortadayken çok kısa bir zaman içerisinde bu kadar tezat bir yaklaşım sergileyen Başkan Çelik’e esnafın tepkisi de gecikmedi.

    Yaşanan bu durumdan dolayı şaşkınlıklarını gizleyemeyen Kayserili esnaflar, “Sayın Başkan yüzümüze karşı ‘esnafın yanındayız, bir daha böyle şeylere izin vermeyeceğiz’ şeklinde açıklamalar yapıyor. Ne yazık ki daha aradan iki ay geçmeden yeni bir yöresel ürünler fuarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Billboarda ‘fuar’ yerine ‘günleri’ yazınca her şey çözülmüş mü oluyor. Bu nasıl iş? Tavşana kaç, tazıya tut mu deniliyor? Yine burada her türlü satış yapılacak. Ekonomik kriz yüzünden işlerimizin durma noktasına geldiği şu dönemde Başkan Çelik’i verdiği sözü tutmaya ve bu tür organizasyonlara engel olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.  

    SOSYETİK SERVİSE DE İZİN YOK DEMİŞTİ AMA

    Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik daha önce de yine esnafın büyük tepkisini çeken Sosyete Pazarı Servisleri’ne çeki düzen verileceğini ve kimsenin dükkanının önünden müşteri taşınmasına izin verilmeyeceğini söylemiş ancak Sosyete Pazarı Servisleri şehrin dört bir yanından insanları taşımaya devam etmişti.

    Başkan Çelik’in sürekli esnafla karşı karşıya gelen uygulamalar yapması ve verdiği sözleri yerine getirmemesi, adaylık sürecinin devam ettiği yerel seçimler öncesinde önemli bir dezavantaj olarak gösteriliyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.