|   | 
  • HARİKALAR DİYARI HAYVANAT BAHÇESİ DE KAPILARINI AÇTI


    HARİKALAR DİYARI HAYVANAT BAHÇESİ DE KAPILARINI AÇTI
    Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Mazaka Land Eğlence Parkı, Buz Pisti ve Spor Tesisleri'nden sonra Hayvanat Bahçesi de kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış duyurusu yapılmamasına rağmen hafta sonu binlerce ziyaretçi Hayvanat Bahçesi'ni gezdi.

     Harikalar Diyarı, Kayseri'nin sosyal hayatına renk katmaya başladı. Birbirinden renkli 10 farklı bölümüyle Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı'nda artık Hayvanat Bahçesi de ziyaretçilerini ağırlıyor. Resmi açılışı yapılmamış olmasına rağmen hafta sonundan itibaren ziyaretçi kabul etmeye başlayan Hayvanat Bahçesi'nde şu an 100 türden 800'e yakın hayvan bulunuyor. Bu sayı, önümüzdeki günlerde gelecek hayvanlarla birlikte 145 türden 1000'e yakın hayvana ulaşacak.

    BAŞKAN ÖZHASEKİ'YE TEŞEKKÜR ETTİLER

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye Harikalar Diyarı için teşekkür eden vatandaşlar, bu hizmetleri şehir için önemli bir gelişme olarak yorumladı. Bir gurbetçi vatandaş Kayseri'deki Hayvanat Bahçesi'ni Almanya'nın başkenti Berlin'deki Hayvanat Bahçesi'ne benzetti ve Kayseri'de böyle bir tesisin olmasının kendisini gururlandırdığını ifade etti. 

    DOĞAL BARINAKLAR

    Harikalar Diyarı'ndaki Hayvanat Bahçesi'nin en dikkat çekici özelliği ise hayvanlar için doğal ortamlar yapılmış olması. Özellikle su kuşları için yapılan göl, Hayvanat Bahçesi'ne ayrı bir güzellik katıyor. Hayvanat Bahçesi'nin bir başka özelliği de bazı hayvanlara insanların dokunabilmelerine imkan tanınması. Shetland adı verilen mini atlar da bu hayvanlar arasında bulunuyor ve çocuklar hayvanları bulundukları ortamda sevebiliyorlar. 

    ÜSTÜNEL'DEN DAVET

    Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, resmi açılışı yapılmamasına rağmen sadece Pazar günü yaklaşık 6 bin kişinin Hayvanat Bahçesi'ni gezdiğini dile getirdi. Üstünel, Kayseri halkını Harikalar Diyarı'na davet etti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.