|   | 
  • Hasatı biz, parayı Yozgat kaptı


    Hasatı biz, parayı Yozgat kaptı
    Gilaburu'nun anavatanı olarak nitelendirilen Kayseri hasat yaparken, komşu şehrimiz Yozgat ise 542 bin lira tutarında hibe desteği almaya hazırlanıyor.

    Bünyan ilçesinde yetişen en önemli endemik tür meyvelerden, çalı şeklinde bodur bir ağaçta yetişen gilaboru, böbrek hastalıkları ve böbrek taşı düşürülmesine iyi geliyor.

     

    Geçtiğimiz ay hasadı yapılan gilaburu için için tören düzenlenip, festivaller yapıldı. Anavatanı Kayseri olarak bilinen gilaburu için Yozgat atağa kalktı. Yozgat'ın Çadır İlçesi'nde yetişen gilaburu için hibe desteği verilmesi planlanıyor. Kayseri anavatanı olarak yerinde sayarken, Yozgat gilaburunun ekonomiye kazandırılması için 542 bin lira tutarındaki 'Yufka Ekmeği ve Gilaburu Suyu' projesine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe destek alacak.

     

    Yozgat gilaburudan destek alırken, Kayseri'nin sadece gilaburunun reklamını yapmakla kalması da "Uyanıklığı ile bilinen Kayserili bu özelliğini Yozgatlılara kaptırdı. Sucuk gibi gilaburuyu da başka iller sahiplenmeye başladı" yorumlarına neden oldu.

     

    Kaynak: E Haber Kayseri/Mehmet Nilkalı




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.