|   | 
  • Hastalığı Yüzünden Okulu Bıraktı


    Hastalığı Yüzünden Okulu Bıraktı
    Kayseri'de epilepsi hastalığı yüzünden okulunu bıraktığını söyleyen bir genç, büyüklerinden yardım istedi.

     Kayseri'de epilepsi hastalığı yüzünden okulunu bıraktığını söyleyen bir genç, büyüklerinden yardım istedi.
    Kayseri'de epilepsi hastası olan 15 yaşındaki Fatih Arslan, hastalığının türünü bulamadıkları için iyileşemediğini söyledi. Hastalığı yüzünden okulunu bırakmak zorunda kaldığını ve ne yapacağını şaşırdığını söyleyen Arslan, "Epilepsi hastasıyım, çocukluğumdan beri çekiyorum. Merdivenlerden inerken çıkarken nefes almakta zorlanıyorum. Çırpınma oluyor, kafamı duvarlara çarpıyorum, şişlikler oluyor. Ağzımın içerisini ısırdığım oluyor, bunu annemler ağzımdan kan geliyor diye yorumlamışlar. Ağzımın içi genelde yara olduğu için yemek yiyemiyorum. Ellerim titriyor, bir çorbayı içemiyorum elimin titremesinden. Okulu ortaöğretimi bitirdikten sonra lisede bıraktım. Liseye gitmememin sebebi okulda hastalanmaktan korktum. Ortaokulda bu olayı çok yaşadığım için gitmek istemedim. Biz Yeşil Kartlıyız, devlet hastanesine gidiyoruz, hastaneye her gittiğimizde oradan oraya sürükleniyoruz. Bir yerden rapor almamız isteniyor, başka bir yerden sıra almamız isteniyor, sürekli beklemekteyiz. Her kontrolümden sonra ilaç değiştirmemi istiyorlar. Bugüne kadar çok fazla ilaç değiştirdim. Bunların da faydasını görmedim. Şimdiye kadar benimle ilgilenselerdi belki şimdiki kadar ilerlemeyecekti hastalığım veya tamamen geçecekti" dedi.
    Epilepsi hastası Fatih Arslan'ın annesi Aydan Arslan da çocuğunun gözleri önünde can çekiştiğini söyleyerek, "5 çocuğumun 4?ü kız. Tek erkek evladım da epilepsi hastası. İlgili makamların sesimizi duymasını istiyorum. Her hastanede ayrı bir ilaç kullandı çocuğum. Tedavisi düzgün uygulanmadığı için hastalığı son bulmadı. Tek erkek evladımın iyileşmesi için yardım bekliyorum. Bir annenin babanın evladının gözünün önünde eriyip gitmesi çok büyük bir acı. Eşim de astım hastası, o da işsiz. İşsiz olduğu için Yeşil Kartımız var. Yeşil Kart olduğu için hangi hastaneye gidersek gidelim doğru düzgün tedavi uygulanmadı çocuğuma. Hiçbir şeyin faydası yok şu an için. Krizler devam ediyor. Çocuğum gece gündüz çırpınıyor. Çocuğum okuyamıyor, utanıyor. Sırada kaşı açıldı, hastanelik oldu. Çok çaresizim" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.