|   | 
  • Hastane içindeki bıçaklama anı kamerada


    Hastane içindeki bıçaklama anı kamerada
    Kayseri’de hasta ve yakınlarının hastane içinde 3 güvenlikçiyi bıçakla yaralama anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

    Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün akşam yaşanan ve 3 güvenlik personelinin bıçaklanmasıyla sonuçlanan olay anına ilişkin hastane içi kamera görüntüleri basına dağıtıldı. Olayla ilgi hastane yönetimi de bilgilendirme açıklaması yaptı. Başhekim Doç. Dr. İbrahim Özcan imzalı açıklamada, “Dün saat 17.41’de muayene için gelen Ş.Y isimli kişinin muayenesi sonrası, şahıs kendi istediği tedavinin yapılmasını isteyerek tepki göstermiş ve olay çıkartmış, bunun üzerine çağrılan hastane özel güvenlik görevlileri şahsı acil servisten uzaklaştırmışlardır.” denildi. 

     

    Ş.Y.’nin daha sonra beraberindeki üç veya dört kişi ile saat 21.33’te tekrar acil servis travma bölümüne ayrı ayrı giriş yaptıkları belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Aynı şahsın hastaneye tekrar başvuru yaptığının anlaşılması üzerine özel güvenlik görevlileri travma bölümüne gitmişlerdir. Güvenlik görevlilerini gören şahıs ve beraberindekiler 3 güvenlik görevlisini (A.G,, R.Ş., M.G) çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaralanmalarına sebep olmuşlardır. Hastanemiz özel güvenlik görevlileri, Emniyet mensupları ile koordineli bir şekilde bıçaklama sonrası kaçan şahısların yakalanması için çalışma başlatmıştır. Şüphelilerin yakalanamamaları üzerine hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirler alınana kadar kısa süreli acil servis yeşil alan muayenesi (ayaktan hasta kabulü) yapılamamıştır. Acil servis güvenlik eksikliği emniyet mensupları ve göreve çağırılan özel güvenlik görevlileri ile giderilmiştir. Yaralanan iki güvenlik görevlisinin tedavileri tamamlanarak 21.11.2015 tarihinde taburcu edilmiş, diğer güvenlik görevlisi A.G.’nin ise tedavisi hastanemizde devam etmektedir.” 

     

    Açıklamada bu tür olayların sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediği belirtilerek, esas itibariyle hizmet almaya gelen insanların da mağduriyetine sebep olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vazifesi insan kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, acil serviste benzeri olayların tekrar yaşanmaması için hasta giriş çıkışlarında numaratör ve kart sistemi uygulaması başlatılmıştır. Bu tip olaylara etkin ve zamanında müdahaleyi sağlamak üzere ek olarak polis görevlendirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz.” 

     

    Bu arada hastane içinde yaşanan kavga ve güvenlik görevlilerini bıçaklandığı an güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bıçaklı kavga ve ardından kovalamaca yaşandığı görülüyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.