|   | 
  • Havalar Soğudu Okullar Açıldı Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat


    Havalar Soğudu Okullar Açıldı Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat
    Havaların serinlemesi ve okulların açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun görülme sıklığı da artmaya başladı.

     Acıbadem Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muammer Karagöz, havaların serinlemesi ve okuların açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun görülme sıklığının da artmaya başladığı bildirildi.

    Karagöz , yaptığı açıklamada, soğuk algınlığı ve gribin birbirinden farklı hastalıklar olsa da benzer bulgulara yol açtığı için çoğu kez ayırıcı tanı yapılmadan tedavi edildiğini söyledi.

    Gribin solunum yollarını etkileyen ve influenza türü virüslerle meydana gelen bir hastalık olduğunu belirten Karagöz, şöyle devam etti:

    ?Havaların serinlemesi ve okulların açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonunun görülme sıklığı da artmaya başladı. Gripte yüksek ateş, genel kırgınlık, baş ağrısı ve adele ağrıları ön plandadır. Öksürük vardır, fakat burun akıntısı soğuk algınlığına göre daha azdır. Grip hastalığı vücut direnci düşük olanlarda, yaşlılarda, genel durumu bozan hastalığı olanlarda sinüzit, bronşit, orta kulak iltihabı ve zatürre gibi hastalıklara da dönüşebilir. Soğuk algınlığına neden olan virüsler ise normalde hastalık yapmayan, fakat vücut direncinin düşmesiyle hastalığa yol açan virüs tipleridir. Sık el yıkanması soğuk algınlığından korunmak için son derece önemlidir. Soğuk algınlığına birçok virüs sebep olabileceği için de vücut hiçbir zaman bu virüslerin tümüne direnç geliştiremez. Gripte ise aşı yapılması korunmak açısından yararlı olabilir.?

    Karagöz, her sene soğuk algınlığı geçirilebileceğini ifade ederek, ?Havaların soğuk olmasının yanında vücut direncini düşürecek nedenler üst solunum yolu alerjileri, stres gibi faktörler hastalığın gelişmesinde oldukça etkilidir. Soğuk algınlığı çoğunlukla basit önlemlerle ve vücut direnciyle atlatılan bir hastalıktır. Özellikle kronik hastalığı olanların ve vücut direnci düşük olanların mutlaka doktora müracaat etmesi önerilmektedir? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.