|   | 
  • Hizmetli Aranıyor


    Hizmetli Aranıyor
    24 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetede dolu/boş kadro kararnamesi yer almıştır.

     

    Kararnameye göre,

    - İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı için 500 adet 12. derecen  hizmetli   kadrosu ,

    Sağlık  Bakanlığı taşra için 110  adet  şoför ve 625 adet   hizmetli   kadrosu ,

    Türkiye  Kamu Hastaneleri  Kurumu  taşra için 150 şoför, 1000  hizmetli   kadrosu ,

    ihdası yapılmaktadır.

    Hükümetin 2002 yılında  iktidara  geldiğinde, ortaya koyduğu perpektifte, Devletin küçültülmesini hedeflediğini  ancak yanlış politikalar nedeniyle ve  büyük özelleştirme  ihalelerine rağmen, Devletin daha da büyütüldüğüne  dikkat çekmiştik .

    Devlet büyüyünce, artan kamu personelinin  ihtiyaçları  da  dikkat çekmektedir . Bir çok kamu  kurumunda hizmetli   ihtiyacı  had safhadadır. Hizmetli  kadrolarında   çalışanlar , genel olarak o  kurumda çalışan  personelin  özellikle  de makam personelinin çay  ihtiyacı  veya  binanın temizliği  gibi  hizmetlerine  bakmaktadır. 24 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetedeki dolu/boş kaadro cetvellerine baktığımızda da,  hizmetli  talebi  dikkat çekmektedir .

    2003  yılında  Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer kamu personel reform  hazırlıkları  sırasında yapmış olduğu  değerlendirmede , kamuda aralarında şoför, sekreter ve çaycılarında bulunduğu 200 bin personelin değil kişilere  hizmet  verdiğini bildirmişti.

    Hizmet  alımı  yoluyla  gördürülebilecek olan bir  hizmet  türünün (657'nin 36. maddesi buna imkan vermektedir), memurlar eliyle gördürülmesinde ne tür bir kamu yararı olduğunun  artık  tartışılması gerekmektedir.

    www.memurlar.net



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.