|   | 
  • Horizon 2020 Tanıtıldı


    Horizon 2020 Tanıtıldı
    Avrupa Birliği (AB) Komisyon'nun sağladığı proje desteklerinden Horizon 2020'nin tanıtımı Erciyes Üniversitesi Teknopark'ta yapıldı.


    TÜBİTAK Ulusal Koordinasyon Ofisi Bilimsel Programlar Uzmanı Ahmet Atılgan, akademisyenlere ve sanayicilere Horizon 2020 programını anlattı. Atılgan, ''TÜBİTAK Ulusal Koordinasyon Ofisi olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve kurumlarında biz bu tür eğitim ve bilgilendirme günleri düzenliyoruz. Bugünlerde Horizon 2020 programının geniş detayları ve geniş bakış açısından bilgilendirmeler yapıyoruz. Kayseri'de de Horizon 2020 programını anlattık'' dedi.
    Türkiye'nin 2003 yılında Avrupa Birliği (AB) çerçevesinde programa dahil olduğunu hatırlatan Atılgan, ''Altıncı çerçeve programında başarılarımızı bayağı artırmıştık. Horizon 2020'de de bunu katlayarak devam ettirmek istiyoruz. Bu anlamda 7. programda Türkiye'nin büyük şehirlerinden akademik ve sanayi camiasını bu yarışın içine sokmayı başardık ama bu yeterli değil. Horizon 2020 kapsamında biz başarılarımızı artırabilmemiz için yeni aktörlere, oyunculara ihtiyacımız var. Bu anlamda Kayseri bizim için iyi bir potansiyel oluşturuyor. Horizon 2020, çok kolay bir program. AB Komisyonu programı olmasından dolayı insanlarda bir ön yargı var. İnsanlar çok zor olduğunu düşünüyor. Biz, Horizon 2020'nin ulusal programlardan hiçbir farkının olmadığnı anlatıyoruz. Hatta birçok açıdan daha kolay olduğunu, ekonomik anlamda daha çok gelir sağlandığını ve prestij açısından da bir avantaj sağladığını anlatıyoruz'' diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.