|   | 
  • Hükümetimizden İş Dünyamızı Rahatlatacak Mikro Reformların Devamını Be


    Hükümetimizden İş Dünyamızı Rahatlatacak Mikro Reformların Devamını Be
    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, "Hükümetimizden iş dünyamızı rahatlatacak mikro reformların devamını bekliyoruz" dedi.

     KAYSO Eylül ayı olağan meclis toplantısı odanın konferans salonunda yapıldı. Toplantıya, meclis, disiplin kurulu ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

    Burada bir konuşma yapan Boydak, dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmalarla döviz kurlarında ve faizlerde bir miktar yükselişler olduğunu, bunun da birtakım endişeleri beraberinde getirdiğini söyledi.

    Geçtiğimiz günlerde açıklanan ikinci çeyrek rakamlarının makul düzeyde olduğunu dile getiren Boydak, "Yıllık 3,5-4'lük büyüme rakamının rahat bir şekilde yakalanabileceğini düşünüyoruz. Hükümetimizden iş dünyamızı rahatlatacak mikro reformların devamını bekliyoruz. Meclisin açılmasıyla birlikte ekonomiyi destekleyici birçok kararların alınacağına inanıyoruz" diye konuştu.

    Yeni vergi reform paketinin gündemde olduğunu, iş dünyasını sıkıntıya sokan bazı hususların bu pakette ele alınması gerektiğini ifade eden Boydak, şöyle devam etti:

    "Özellikle damga vergisinin büyük cirolu sektörlerde ciddi bir problem oluşturduğu yönünde üyelerimizden şikayetler gelmekte. Maddi tutar belirtilen her sözleşmeden ortalama yüzde 1 civarında damga vergisi alınması söz konusu. Bununla ilgili düzenlemenin önümüzdeki dönem muhakkak yapılmasını, onların çok çok makul seviyelere getirilmesini, hatta insanları sözleşme yapmadan anlaşma yapmaya sevk etmeyecek şekilde bir düzenlemenin olmasını çok arzu ediyoruz. Büyük cirolu şirketlerde bu handikap haline geliyor. Bu düzenleme bankacılık sektörüne yönelik daha önce yapıldı. Bankalarımız bu konuda oldukça rahat ama özel sektör tarafı şu anda beklemede. Bununla ilgili iş dünyası olarak biz düzenleme bekliyoruz."

    Türkiye'deki serbest bölgelerin ekonominin en önemli unsurlarından biri olduğunu, özellikle üretime yönelik serbest bölgelere ciddi imkanlar sağlandığını ancak yeterli olmadığını belirten Boydak, şunları kaydetti:

    "Şu anda Türkiye'de özellikle üretime yönelik serbest bölge anlayışını tam oturtan Kayseri Serbest Bölgemizde üretim faaliyetini artıran firma sayımız çoğalmakta. Buradaki firmalarımızın yüzde 85 ihracat yaptığı zaman birtakım vergi ve harçlardan istisna edilebildiğini bilmekteyiz. Türkiye içerisinden ham madde temini yapıp yurt dışına ihracat yapan serbest bölgedeki işletmelerimizin bu oranlarının biraz daha aşağıda tutulmasının bu bölgelerimizi daha cazip hale getireceğini düşünmekteyim. Ayrıca içeriye iş yapan firmalarımızla ilgili yüzde 1'lik bir giriş çıkış fonu var. Bu da firmalarımızın cirodan ödedikleri rakam bazında baktığımız zaman nerede ise yüzde 20'ye geliyor. Bunun da bir miktar aşağı çekilmesinin buradaki firmalarımızı rahatlatacağını düşünüyoruz."

    Kayseri'nin istihdamında artış olduğunu ancak ödenmeyen çek-senet oranlarının bu dönem yukarılara çıktığını, bunun üst nokta olduğunu ve bundan sonra aşağı doğru ineceğine inandıklarını belirten Boydak,Kayseri'de 215 bin sigortalı istihdama ulaşıldığını ve koydukları 200 bin hedefinin aşıldığını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.