|   | 
  • İç Anadolu'nun tek sualtı timi Kayseri'de


    İç Anadolu'nun tek sualtı timi Kayseri'de
    Sualtı arama kurtarma konusunda, hızlı su kurtarma konusunda, dağ ve kentsel afetlerde AFAD İl Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa arama kurtarma hizmetlerini yürüten ve Kayseri’deki AFAD İl Müdürlüğüyle protokolü olan tek arama kurtarma derneği olan Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi Derneği, gönüllülük esas alınarak hizmetlerine devam ediyor.

    1996 yılında Türkuaz Doğa Sporları Merkezi olarak kurulan dernek, daha sonra ihtiyaçların doğmasıyla birlikte arama-kurtarma işine de başladı.

     

    Sualtı arama-kurtarma, dağ ve kentsel afetlerde AFAD İl Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışan Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi Derneği, gönüllülük esas alınarak ekip halinde Kayseri başta olmak üzere İç Anadolu’da hizmetlerine devam ediyor. 

     

    Kuruluş ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi Dernek Başkanı ve Kayseri Sualtı Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Mehmet Eskitaş, “Türkuaz Doğa Sporları Merkezi 1996 yılında kurulmuş, doğa sporları üzerine ortaya çıkmış bir dernektir. Sonrasında oluşan boşluk nedeniyle arama kurtarma işi de başlamıştır. Doğa sporları üzerinde oluşan bütün kazalarda Türkuaz Arama Kurtarma Ekibi aktif olarak çalışmaktadır. Sualtı arama kurtarma konusunda, hızlı su kurtarma konusunda, dağ ve kentsel afetlerde AFAD İl Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa arama kurtarma hizmetlerini yürüten ve Kayseri’deki AFAD İl Müdürlüğüyle protokolü olan tek arama kurtarma derneği Türkuaz’dır” diye konuştu.

     

    Hizmetleri gönüllülük esasıyla yürüttüklerini ve Kayseri’nin ilk gönüllü ekibi olduklarının altını çizen Eskitaş, “Sualtı ekibinde 7 çekirdek ekibimiz var, hızlı su kurtarmada 9 kişi olarak çalışıyoruz. Dağ arama kurtarmada dağcılık ve diğer sporcularımızla birlikte arama kurtarma hizmetini yürütüyoruz. Bizde de Türkiye genelinde de olduğu gibi arama kurtarma hizmetleri gönüllülük esasıyla yürütülür. Biz Kayseri’nin 1999 Marmara depreminde gönüllü ekibini kuran Marmara, Düzce ve öncesinde de birçok depreme müdahale eden Kayseri’nin ilk gönüllü ekibi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.