|   | 
  • İdeal Eğitim’de Saatler Kitaba Kurulu


    İdeal Eğitim’de Saatler Kitaba Kurulu
    Kayseri’nin önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan İdeal Eğitim Koleji, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla farklı yöntemler geliştiriyor.

    Okulun çeşitli bölümlerine asılan saatlerde akrep ve yelkovan sürekli olarak kitabı gösteriyor. Rakamların yerine konulan kitaplarla, öğrencilerin günün her saatinde kitap okuyabilecekleri mesajı veriliyor. Ayrıca saatlerin altına konulan raflarda da kitaplar bulunuyor ve öğrenciler boş vakitlerinde buradan aldıkları kitapları okuyup yerine koyabiliyor. 
    Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan İdeal Eğitim Koleji Müdürü Ömer Belek, kitap okumanın eğitimin vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çekerek, “Kitap, hayatımızın en önemli ve vazgeçilmez unsurlarından birisi. İnsan her yaşta kitap okumalı ama bunu temelde kazanmalı. Ayrıca günümüz sınav sisteminde uzun paragraflar ve bol metinler önemli yer tutar hale geldi. Yani okumaya ve okuduğunu anlamaya dayalı bir sınav sistemi uygulanıyor şu an ülkemizde. Biz de bunun için öğrencilerimizi sürekli kitap okumaya teşvik ediyoruz. Bunu hem konuşmalarımız ve eylemlerimizle tekrar ediyoruz hem de böyle farklı görsel malzemelerle pekiştiriyoruz. Bizim okulumuzun duvarlarını süsleyen saatler hep kitaba kurulu. Akrep ve yelkovan nereye giderse gitsin kitabı gösteriyor. Çünkü rakamların yerinde kitaplar var. Saatlerin altına koyduğumuz raflarda da çok sayıda kitap bulunuyor. Öğrencilerimiz buradan aldıkları kitabı okuyarak yeniden yerine koyuyorlar. Çok yararlı bir uygulama oldu” dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.