|   | 
  • İHRACAT,KURU SOĞAN FİYATINI ARTIRDI


    İHRACAT,KURU SOĞAN FİYATINI ARTIRDI
    Kurusoğan fiyatları yüzde 100 oranında arttı.

     Kurusoğan fiyatları yüzde 100 oranında arttı. Geçen yıl manav ve marketlerde 75 kuruş olan soğanın kilosu 150- 180 kuruşa çıktı.

    Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, kurusoğan fiyatlarının Ocak ayında hızla yükselmeye başladığını ve toptan satış fiyatlarının 1 liraya kadar çıktığını belirterek şunları söyledi:

    "Irak, İran ve bazı Ortadoğu ülkelerine kurusoğan ihracatının başlaması nedeniyle Ocak ayında fiyatlar hızla artmaya başladı. Daha önce toptancı hallerinde kilosu 40 ila 50 kuruştan satılan soğan, ihracaatın başlamasıyla birlikte 85 ila 100 kuruşa kadar yükseldi. Manav ve marketlerde soğanın kilosu şu anda 150- 180 kuruşa satılıyor."

    'İHRACAT SÜRERSE DAHA DA ARTAR'

    Yüksel Tavşan, fiyat artışının ihracaatın sürmesine bağlı olarak değişebileceğini de kaydederek şöyle konuştu:

    "Soğan ihracaatı devam ederse fiyatlar iç pazarda daha da artar. Bizden soğan alan ülkeler ithalatı durdurursa veya azaltırsa fiyatlar düşmeye başlar. Soğan fiyatları çok değişken. Soğan fiyatlarındaki bu artış devam etse bile, Nisan ayında Adana Kadirli bölgesinde erken üretimin başlamasıyla fiyatlar düşer." dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.