|   | 
  • İl Sağlık Müdürlüğü Yaptığı Yüzde 90'a Varan Tasarruf İle Dikkat Çekiy


    İl Sağlık Müdürlüğü Yaptığı Yüzde 90'a Varan Tasarruf İle Dikkat Çekiy
    Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 112 ambulanslarının motor ve iç teçhizatıyla alakalı olarak yaptığı bakım, onarım ve tamir işleri ile yüzde 90?a varan tasarrufu ile dikkat çekiyor.İl Sağlık Müdür Dr. Ahmet Öksüzkaya, "Kayseri...

    Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 112 ambulanslarının motor ve iç teçhizatıyla alakalı olarak yaptığı bakım, onarım ve tamir işleri ile yüzde 90?a varan tasarrufu ile dikkat çekiyor.
    İl Sağlık Müdür Dr. Ahmet Öksüzkaya, "Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü?müze bağlı olarak Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz ve Acil ve Afetlerde Hizmet Şube Müdürlüğümüz bünyesinde teknik birim oluşturduk.Bu teknik birimi de tamir atölyesi şeklinde kullanıyoruz" dedi.
    "Teknik birimimiz 2 kısımdan oluşuyor. Bir kısımda özellikle ambulans ve araçlarımızın motor ve iç teçhizatıyla alakalı bakım, onarım, tamir, tadilat işlemlerini yapıyoruz. Diğer kısımda ise özellikle ambulanslarda kullanılmış tıbbi cihazlarımızın, telsizlerimizin, teknik ekipmanlarımızın tamir ve tadilat işlemlerini yapıyoruz" diyen Dr. Öksüzkaya, "Bu birim kurulduktan sonra özellikle teknik personelimizle beraber hem daha hızlı bir şekilde olayları önlemek ve tamir-tadilatı gerçekleştirmek, hem de maliyet olarak tasarruf sağlamak amacıyla yaptık. Biliyorsunuz ambulanslar teknik araçtır ve devamlı sahalarda ciddi manada kullanılıyor. İşte bunun kazası arızası çok oluyor. Aynı zamanda ambulanslarda ve diğer yerlerde kullandığımız tıbbi cihazlarımızında arızaları çok fazla oluyor. Bunların çoğu yurtdışından ithal edilen ürünler. Ülkemizde yeterli altyapısı ve servisleri olmuyor. Olanlarda ilimizde yok başka yerlerde var. Garanti dahilinde olan araçlarımızın ve garanti dahilinde olan tıbbi cihazlarımızın haricinde garanti süresi biten cihazlarımızın tamir tadilat bakım onarım işlerini biz yapıyoruz. Bundan da ciddi manada tasarruf elde ediyoruz" diye konuştu.
    Tasarruf oranının yüzde 90?lara vardığının altını çizen Dr. Öksüzkaya, "Özellikle burda çalışan motor teknikerleri arkadaşlarımız, ambulanslarımız gece arızalandığında mobil araçlarımızla hemen gidip müdahale ediyorlar. Basit bir durumsa hemen çözüm buluyorlar. Eğer uzun sürecek bir durumsa istasyonu kapatmamak adına yedek ambulansımızı devreye sokuyoruz ve ambulansın tamir tadilat işlerini atölyemize getirerek yapıyoruz. Yine ambulanslarımızın arkasındaki tıbbi cihazlarda oluşan sıkıntılarda aynı şekilde gideriliyor. Bu durumda hem zamandan hem maliyetten tasarruf ediyoruz. Bu şekilde hizmetimizin aksamaması için arkadaşlarımızın emeği ile hızlı ve kesintisiz bir şekilde sağlık için hizmetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.