|   | 
  • İlaç kaçakçılarına darbe


    İlaç kaçakçılarına darbe
    Türkiye'nin çeşitli illerinde hastaların kimlik bilgilerini kullanarak aldıkları ilaçları Mısır ve Suriye’ye kaçak yollarla götürmek isteyen şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında 2 bin 700 adet ilaç ele geçirildi.

    Türkiye genelinde birçok ilde hastaların kimlik bilgileri kullanılarak ilaç alındığı bilgisi üzerine emniyet güçleri çalışma başlattı.

     

    Polis ekipleri başlatılan çalışma kapsamında İstanbul, Mersin, Adana, Kayseri ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde hastaların kimlikleri üzerinden kanser, organ nakli, hemofili ve insülin ilaçları toplayan şebekeyi takibe aldı. 

     

    Teknik ve fiziki takibin ardından şebeke lideri Mısır uyruklu A.M’nin İstanbul'da bir otelde kaldığını belirleyen polis ekipleri harekete geçti. Otelin etrafında güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, şebekenin toplanan ilaçları bir araçla Atatürk Havalimanı’na götüreceği sırada Mısır uyruklu A.M ile birlikte B.A ve M.B’yi gözaltına aldı.

     

    Yapılan sorgulamaların ardından şüphelilerin topladıkları ilaçları Atatürk Havaliman’ından kargo yoluyla Mısır ve Suriye’nin savaş bölgelerine göndererek yüksek fiyatlardan satacakları öğrenildi. Öte yandan toplanan insülin ilaçlarının soğuk ortamlarda muhafaza edilmediği için bozulmaya başladığı ortaya çıktı.

     

    750 bin TL'sini SGK'ya fatura edildiği tespit edilen ilaçların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılırken, ilaçların alındığı eczanelerin belirlenerek işlem uygulanacağı öğrenildi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.