|   | 
  • İletişimsizlik Zamanla Aldatmalara, Aşırı Kıskançlıklara Ve Şiddete Ka


    İletişimsizlik Zamanla Aldatmalara, Aşırı Kıskançlıklara Ve Şiddete Ka
    Uzman Sosyal Pedagog-Psikolog Hanım Demirbaş, eşlerin boşanma sorunları ile ilgili olarak, "Boşanmalarda bütün sıkıntıların, sorunların kaynağının iletişimsizlik olabildiğini görüyoruz.

    İletişimsizlik zamanla aldatmalara, aşırı kıskançlıklara ve şiddete kadar yol açabiliyor" dedi. 
    Uzman Sosyal Pedagog - Psikolog Hanım Demirbaş ülkedeki boşanmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ?Türkiye?de de diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi değer sistemleri değişmektedir. Bununla birlikte Türkiye?de evli kalma konusunda ısrarın azalması ve yeni özgürlükler anlayışı boşanmaları daha da kolaylaştırıyor. Bunun asıl nedenlerine baktığımızda ilk başta iletişimsizlik yer alıyor. Bu bir neden olarak maalesef toplumumuzda kabul edilmiyor. Oysa boşanmalarda bütün sıkıntıların, sorunların kaynağının iletişimsizlik olabildiğini görüyoruz. İletişimsizlik zamanla aldatmalara, aşırı kıskançlıklara ve şiddete kadar yol açabiliyor. Eşler daha düzenli bir şekilde birbirlerine daha fazla vakit ayırmış olurlarsa bu sorunu atlatabilirler. Çalışmalar sonucunda şöyle bir baktığımızda işte ekonomik sorunlarda boşanmak için neden olarak gösterilebiliyor. Bunların boşanmak için bir neden olmadığını çoğu kez gözlemlemiş oluyoruz" diye konuştu.
    'Evlenmeden önce insanlar daha çok kendilerini tanımalı' diyen Demirbaş, "Bireyler kendi sınırlarını bilmelidir. Evlilik olgunluk gerektiren bir müessese. İnsanlar önce bir kere evliliğe karar vermeliler. Niçin evlendiklerini çok iyi bilmeliler. Sonrasında tabi ki evliliği yürütmek için daha çok sevgi, anlayış, hoşgörü ve merhamet olması gerekiyor. Bu şekilde evliliği yürütebilirler. Eşler arasında yaşanan sorunların daha çok kendi eksikliklerinin karşı tarafa yansıması olduğunu gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.
    Bu arada, Kayseri Adalet Sarayı'ndaki 5 Aile Mahkemesinde 2013 yılında toplam 5 bin 161 boşanma davası açıldığı öğrenildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.