|   | 
  • İnsansız Hava Aracı Bonberman Göreve Hazır


    İnsansız Hava Aracı Bonberman Göreve Hazır
    Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu öğrencileri tarafından mini insansız hava aracı ??Bomberman üretildi.

    6 ay gibi yoğun bir çalışma sonucu meydana getirilen model uçak son teknolojiyle donatıldı. İnsansız Hava Aracı Laboratuvarında üretilen ??Bomberman?? tamamen özgün tasarımlara sahip. Uçak 2 kilo yük taşıma kapasitesi ve yarım saat havada kalma özelliğiyle adeta tasarım harikası olarak göze çarpıyor. Ayrıca üzerine takılan paraşütlü 500 ml?lik bombaları istenilen zamanda atması da özellikleri arasında yer alıyor. Üretilme aşamaları ise oldukça meşakkatli bir isten geçmiş. Öncelikle uçağın hangi görev için tasarlanacağı belirleniyor. Daha sonra bilgisayarda tasarıya dökülüyor. Tasarım yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçiliyor. Yapım aşaması tamamlandıktan sonra da test sürüşleri yapılıyor. Test sürüşleri de olumlu olunca da uçağın yapımı tamamlanmış oluyor.

    Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Öğretim Görevili Yrd.Doç.Dr.Murat Onay insansız mini hava aracının Erciyes Üniversitesi laboratuarında  gerçekleştirildiğini söyledi.

    ?Bu insansız hava aracımız Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu İnsansız Hava Aracı Laboratuarında gerçekleştirildi.Bu uçak 6 aylık bir çalışmanın sonucunda bu hale geldi.Baştan sona kadar tamamen bizim özgün tasarımımızdır.Bütün tasarımları ben ve öğrencilerim birlikte gerçekleştirdik.6 ay gibi yoğun bir çalışma sonucunda çıkardığımız bu uçak 2 kilo yük taşıma kapasitesine sahiptir.Havada yarım saat kalabilmektedir.Üzerine yüklenen 500 ml?lik bombaları sırayla istendiği anda atabilme özelliğine sahiptir,teker teker de atabilmektedir.Bu bombalara paraşüt taktığımız zaman paraşütle de yine bunları hedefe yönlendirmemiz mümkündür.??dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.