|   | 
  • İş bulma garantisi olmayan bölümlere sınırlama geliyor


    İş bulma garantisi olmayan bölümlere sınırlama geliyor
    İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulma ihtimalinin düşük olduğu ve 'düşük ölçüde' dereceler alarak üniversitelere giren öğrencilerin sayısına kısıtlama getirecek.

    İngiltere Başbakanı Sunak, düşük kaliteli üniversitelerinin 'soygun' yaparak öğrencilerden faydalandığını iddia etti.
    Plana göre, Öğrenci Ofisi'nden (OfS), gelecekte kazanç potansiyeli görülmeyen bölümler dahil halihazırda iyi sonuçlar vermeyen bölümlere alınan öğrenci sayısına kısıtlama getirilecek.
     
     
    Sunak, bu kararın ana mesajını "Hayatta başarılı olmak için üniversiteye gitmek zorunda değilsiniz" sözleriyle özetledi.
     
     
    Habertürk'ün aktardığına göre, bazı insanların hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Başbakan, "Düşük kaliteli eğitim veren kurumlar bu öğrencilerden faydalanıyor, onların iş bulmasına da imkan sağlamıyor, maddi olarak da kötü durumda bırakıyor" dedi.
     
     
    Eğitim Bakanı Robert Halfon ise söz konusu uygulamanın sanat ve insani bilimler derslerine yönelik olmayacağının altını çizdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.